Ugrás a tartalomra

Neszményi Béláné 90. éves

Neszményi Bélánét 90. születésnapja alkalmából Kovács Péter polgármester és Vincze Ágnes önkormányzati képviselő köszöntötte.

Erzsi néni Pakson született egyszerű vidéki családban. A szülők keményen dolgoztak, hogy eltartsák 11 gyermeküket, akik közül Erzsi néni volt a harmadik. Az édesapa a földeken dolgozott, az édesanya pedig mosni, vasalni járt. Erzsike lányuk 18 évesen feljött a fővárosba, hogy segítsen nővére férjének ápolásában, aki a frontról súlyos betegen tért haza. Pénzkereső állást a Taurus Gumigyárban talált, ahol főnöke egy idő után alkalmasnak találta arra, hogy vegyipari technikumba küldje. Annak elvégzése után laboránsként dolgozott egészen nyugdíjazásáig. A Taurushoz végig hűséges maradt, ahol 39 évet töltött el.

Közben 1950-ben férjhez ment. A házasságból először egy fiúgyermek született, majd néhány évvel később egy lány. Ma már három unoka és öt dédunoka is tagja a családnak, akik gyakran látogatja őt, ami mindig nagy örömet okoz a kicsit egyforma hétköznapokban.

Lánya állandóan rendelkezésére áll, bevásárol, segít a ház körül, de még Erzsi néni is főzöget, tesz-vesz a lakásban. A köszöntésére érkezőket is saját készítésű sóssüteménnyel várta. Szinte hihetetlen, de egyetlen ősz hajszála sincs. Nagyon mozgékony, noha hallása már nem tökélete, és sajnos őt is elérte a manapság oly gyakori szembetegség, a makula degeneráció, de nem panaszkodik, jól érzi magát.   

XVI. Kerületi Újság