Ugrás a tartalomra

Nusi néni köszöntése 90. születésnapja alkalmából

Igazi partihangulatba csöppenve, a családtagoktól és a barátoktól övezve fogadott ma a János utcai idősklubban Grausz Antal Ödönné Nusi néni, akit kilencvenedik születésnapja alkalmából látogattam meg, hogy átadjam mind magam, mind a miniszterelnök úr jókívánságait. Nusi néni nagy népszerűségnek örvend a klubban, nagyon sok tag jött el a közös ünneplésre, többen saját születésnapi verssel lepték meg az ünnepeltet, akit a családja is elkísért a jeles alkalomra.

A születésnapos Erdélyben született, 1947-ben lépte át az országhatárt, azóta Mátyásföldön él. A gimnázium elvégzése után a MEDICOR gyárában helyezkedett el 1951-ben, ahol végigjárva a ranglétrát, betanított munkásból művezetővé küzdötte fel magát, majd 20 év vezetői beosztás után nyugdíjba is innen vonult.

Nusi néni igazi nagy családban nőtt fel, hiszen hat testvér vette körül. Férjével egy közös gyerekük született, aki két unokával örvendeztette meg, ráadásául már büszke dédnagymama is. Jelenleg egyik unokájával él, hétköznapjait a keresztrejtvényfejtés, a kártyázás és a televíziózás tölti ki. Emellett a János utcai idősklub hűséges látogatója, hiszen 18 éve tagja a közösségnek, kezdetben még a klub gazdasági ügyeit is ő intézte. Elmondása szerint második otthonaként tekint a klubra, hiszen csupa kedves és barátságos ember veszi körül, és a felújított klubházat és környezetét is mesésnek tartja.

Elmaradhatatlan kérdésemre, mely a hosszú élet titkát firtatta, Nusi néni csak találgatni tudott, ám tippjei, mely a szerető emberek közelségét, a saját boldogság ápolását és az általános jó közérzet és egészség megőrzését adták útmutatónak, minden bizonnyal szívből jöttek.

Isten éltesse még nagyon sokáig!