Ugrás a tartalomra

Ofella István 90 éves

90. születésnapját ünnepelte Ofella István is, akit Kovács Péter polgármester köszöntött a jeles ünnep alkalmából.

István bácsi Tápiószecsőn született, de onnan hamarosan továbbköltöztek Szentmártonkátára, ahol nem csak iskolás éveit, fiatalságát, de felnőtt életének első felét is töltötte. A fővárosba 1966-ban már családjával költözött föl, abba a házba, ahol ma is él. A Magyar Postánál kapott állást, és hűségét azzal bizonyította, hogy ez lett élete egyetlen munkahelye, ahol 1945-től 1987-ig, 42 évig dolgozott. Kezdetben kézbesítőként a belvárosban, később pedig különféle könnyebb munkakörökben, számítottak rá, mert egy baleset következtében egyik kézfeje súlyosan megsérült, lábfejét pedig amputálták. Ebben a helyzetben felesége tartotta benne a lelket, akivel 1948-ban házasodott össze. Közös gyermekük nem született, de felesége hozott a házasságba egy kislányt, akinek az apukája a világháború áldozata lett. István bácsi sajátjaként nevelte őt, férjhez is adták olyan békés egyetértésben, mintha közös gyermekük lett volna. Feleségét azonban 62 év házasság után, 2010-ben elvesztette. Azóta egyedül él, de nem magányosan. Egyik testvérének lánya segít, ha szüksége van rá, és jó viszonyban van a szomszédokkal is. Erejéhez mérten még besegít a kert rendben tartásába is, ezért a háza körül olyan példás rend van, hogy szinte a szőlőfürtök is egyvonalban sorakoznak a tőkéken. Figyelemmel kíséri a világ eseményeit is, és nem mulasztotta el megemlíteni, hogy nagyon tetszik neki a Kertváros látványos fejlődése.

Úgy gondolja, azok számíthatnak hosszú életre, akiket szeretetteljes, békés légkör vesz körül, és becsülettel elvégezték a munkájukat. Ha ez megvan az ember életében, nincs miért szorongani, ami megrövidítheti az életet.

Reméljük a jelenlegi mosolygós béke továbbra is megadatik a 90 éves Ofella Istvánnak, és kívánjuk, hogy az Isten éltesse őt még nagyon sokáig!

XVI. Kerületi Újság