Ugrás a tartalomra

Takács Ferencné 90 éves

Takács Ferencné, Kati nénit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Kovács Péter polgármester

Kati néni Budapesten született, 87 éve él a kerületben, a szülei által épített házban. A háborút a kertben ásott bunkerben vészelték át, miközben az utca jelentős részét lebombázták.

A Számviteli Főiskola után a Turistaellátó Vállalatnál helyezkedett el, ami az ország összes turistaházát kezelte, majd a Sportpropaganda Vállalatnál dolgozott. Számviteli osztályvezetőként ment nyugdíjba 1986-ban, amit férjével együtt nagyon vártak, hiszen így több időt tölthettek egymással.

90 évesen is elvégzi a kisebb házimunkát, főz, a mai alkalomra is saját készítésű sós süteménnyel készült. Szeret rejtvényt fejteni, olvasni, könyvtárba járni, és ha talál jó műsort a TV-ben, azt szívesen megnézi. Saját bevallása szerint Barátok közt függő volt, szinte minden részt látott a sorozatból.

Kati néni jó kedélyű, könnyen barátkozik, 35 év után is tartja a kapcsolatot volt kollégáival. Szereti az embereket és őt is sokan szeretik. Tegnap az egész szomszédság vele együtt ünnepelte a születésnapját.

Úgy véli, a hosszú életet az istenhitnek, valamint a genetikának köszönheti és azt is elmondta, hogy bár a 90 évbe sok minden belefért, mégis a legjobb benne a párja volt, akivel 41 évet éltek együtt szeretetben.

Isten éltesse, Kati néni!