Ugrás a tartalomra

75 ezer fát ültetünk

Gőzerővel dübörög a Kertváros „75.000 fát ültetünk” vállalása!

Ahogyan a fecskék az őszi nagy vonulásuk előtt, úgy gyülekeznek már az Önkormányzat által megrendelt, legkülönfélébb fák is a közösségi komposztáló területén, hogy még a tél beállta előtt elfoglalhassák végleges lakhelyüket.

Mint megtudtuk, a más-más szálon futó zöldprojektek részeként a beérkezett 613 fa több mint fele közterületre, így például a Zsemlékes úti parkolóba, a Nógrádverőce utcába vagy a Jókai utcai kutyafuttatóba kerül, de ezentúl a Naplás utat 50 db kőris, a Bökényföldit pedig 25 db díszkörte fogja még zöldebbé tenni. 

Az őszi etapban igényelt – szintén a komposztálónál várakozó – 39 babafából 11 db kerül a Csíkszentmihály téri babaligetbe, a többi dísz- vagy gyümölcsfa pedig a kisbabák otthonához.

Az „Őszi lakossági faültetési akció” keretében 211 db fa kerül kiosztásra, ezeket a megszokottak szerint a Kerület Gazda szállítja majd ki az ültetés helyszínére november 8. és 10 között.

A fák mindegyike sorfa típusú díszfa (pl. hárs, kőris, juhar, díszcseresznye, díszkörte, galagonya) lesz, és természetesen minden fához adnak 2 támrudat, törzsvédőt és fakötözőt is, azonban az ültetőgödör kiásása, a fa elültetése és a továbbiakban annak öntözése a lakosok feladata.

Ne feledjék, annyi új fa, ahány kertvárosi lakos! 75 ezer új fát ültetünk!