Ugrás a tartalomra

„A metszés valójában a trágyázással kezdődik”

„A metszés valójában a trágyázással kezdődik” – Ádám Attila István főkertész fenti tételmondatával sokakat megdöbbentett a 2024-es év első metszéstanfolyamán, amire a korosodó gyümölcsfák megfiatalítása szolgáltatta az apropót🍎🍑🍒🍐. Természetesen a Petényi Salamon János Arborétumba szervezett elméleti📋 és gyakorlati óra✂️ ez alkalommal sem lett volna teljes, ha a modellnek választott, valóban szépkorú almafa fiatalítása közben nem hangzottak volna el a metszés általános szabályai is.

Főkertész úr pedagógiai érzékéről sokadjára tanúbizonyságot téve a kedd délutáni foglalkozáson is igyekezett hallgatóságát irányított kérdésekkel rávezetni a helyes módszerek és technikák elsajátítására, a kérdezz-felelek valódi szemináriumi hangulatot kölcsönzött az összejövetelnek.

A tavalyi évben elkezdődött metszéstanfolyamok a nagyfokú érdeklődés láttán idén is folytatódnak, mindenkit szeretettel várnak a következő tanórákra, hogy a Kertváros büszke fái méltó lombkoronát viselhessenek❗️ Kövessék figyelemmel közösségi felületeinket, ahol időben értesülhetnek a közelgő eseményekről‼️