Ugrás a tartalomra

A Virágos Magyarország verseny szakemberei járták be kerületünket

Szász József alpolgármester kalauzolja a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny szakembereit a tanyaudvarban
Naplás-tó
Kertvárosi Tanyaudvar
Kertvárosi Tanyaudvarban egy madáretető
Bálint Gazda Gyümölcsöskertje tematikus útvonal
Bálint Gazda Gyümölcsöskertje tematikus útvonal
Bálint Gazda Gyümölcsöskertje tematikus útvonal
Virágos magyarország
Bálint Gazda Gyümölcsöskertje tematikus útvonal
A Naplás-tó
Szász József alpolgármester a Naplás-tónál
Virágos Magyarország szakemberei a Naplás-tónál
Út a kilátó felé a fák árnyékában
A Naplás-tavi kilátó

🌿Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyének kerületünkbe érkező szakembereit kalauzolta ma délelőtt Szász József alpolgármester, mesélve nekik a helyszínek történetéről, az ötletek eredetéről és a közös elképzelésekről.

🌸Kertvárosunk a 2022-es évre meghirdetett Virágos Magyarország versenyen a Naplás-tavi tanösvény, valamint a Kertvárosi Tanyaudvar – Bálint Gazda Gyümölcsöskertje tematikus útvonalának, gondos kialakításának és gazdag élővilágának fókuszba helyezésével adta be nevezését.

🍏A gyümölcsöskert és természetesen a teljes Tanyaudvar megszemlélése közben szóba kerültek a közösségi komposztálóink, az erdősítési programunk, a megmentett és kiültetett karácsonyfák sikere, a babafaliget, a lomb- és nyesedékgyűjtés, továbbá az „Élő Bolygónk” kezdeményezés számos más vállalása és elért eredményei. De alpolgármester úr büszkén mesélt a „Madárbarát” és „Méhbarát” kerület elnevezésről, valamint a folyamatban lévő fakataszterezésről is.

☀️Az előzetes, helyszíni értékelési adatlapok kitöltése és a tematikus kérdések megválaszolása után alapos szemrevételezés alá esett a Naplás-tavi tanösvény és maga a tó is, sőt a felmérést végző két hölgy még a kilátó legtetejéről is megcsodálta a lenyűgöző kilátást.

Hajrá, Kertváros!

Hír kategória
Közzétéve
2022. 08. 03. - 16:18
Utoljára szerkesztve
2022. 08. 03. - 16:33