Ugrás a tartalomra

Dán diákok dolgoztak a Karát utcai növényneveldében

Kerületünk vendégei, az Erasmus+ program kapcsán érkezett dán diáksereg a mai reggelt az Önkormányzat Karát utcai közösségi növényneveldéjében kezdte. Ádám Attila István főkertész elismerő fejbólintással nyugtázta a méltán híres északi munkamorált, elmondása szerint ennyire igyekvő, szorgalmas, kitartó csapattal ritkán van dolga, szemmel láthatóan nem szeretnek unatkozni.

Az iparkodás és a megfeszített tempó meg is hozta a gyümölcsét, az FGU Himmerland szakközépiskola Aars városában található intézményéből érkező tanulók tucatszámra ültették át az ültető edényekbe a vadkörtét, cserszömörcét, redőslevelű bangitát, mezei juhart és a keskenylevelű kőrist.

Otthon többek között mezőgazdaságot, valamint erdőgazdálkodást tanuló vendégeink kéthetes magyarországi szakmai gyakorlatuk alatt idejük nagy részét a Kertvárosi Tanyaudvaron töltötték, ahol szintén öregbítették Dánia jó hírét a kétkezi munkához való hozzáállásukkal – ahogyan azt a képek is tanúsítják.

A kis csapat holnap hajnalban hazarepül, reméljük, jól érezték magukat nálunk, és jövőre is szakmai úti cél lesz kerületünk. Kellemes hazautat, biztonságos repülést kívánunk! Hav en dejlig tur, hej!