Ugrás a tartalomra

Elindult a kerület "Föld hete" rendezvénysorozata

Tegnap délután megkezdődtek a Föld napjához kötődő kertvárosi programjaink, egy kisszámú, de annál lelkesebb csapat vágott neki az Ádám Attila István főkertész vezette ún. zöld biatlonnak. A kerület természetközeli fejlesztéseit érintő kerekezés a kialakítás alatt álló Petényi Salamon János ligettől indult, majd a társaság érintette a Zúgó-patak menti pihenőparkot is, miközben a hosszabb-rövidebb pihenőkkel tarkított biciklizés során botanikai és növényápolási szaktanácsadás zajlott.

A túra a Torma Zsófia sétány menti tanösvénynél zárult, ahol a főkertész nem kis büszkeséggel mutatta be a nagy törődést igénylő, ám a gondos odafigyelésnek hála gyönyörű évelőket és fákat, valamint sok őshonos cserjefaj egyedeit is. A kertészkedéshez ideális időjárásnak is köszönhetően, a biatlon második etapjaként a résztvevők a tanösvény rendbetételéhez láttak hozzá, egészen este hét óráig gyomlálták az első tematikus szakasz mediterrán ágyásait.

A Föld hete rendezvénysorozat nem áll le, a további programokért kérjük keressék fel az alábbi oldalt: https://www.bp16.hu/programok