Ugrás a tartalomra

Még lehet jelentkezni az őszi lakossági faültetési akcióra!

                                      ÜLTESSÜNK FÁT!

                                                        Faültetési akció 2022

Az Önkormányzat 2022-ben is meghirdeti az őszi lakossági faültetési akciót, melynek keretében igényelhetőek díszfák a lakóház előtti zöldsávba, közterületre, amelyeket az Önkormányzat ingyenesen biztosít.

Az akcióban igényelhető fák tulajdonságai és a pályázási feltételek:

  • Földlabdás példányok igényelhetők
  • Egy cím elé maximum 5 db fa igényelhető
  • A földlabdás fák kiszállításáról a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet gondoskodik
  • A fa ültetési helyét Irodánk dolgozóival lehet egyeztetni (telefonon, e-mail-en, a helyszínen, vagy helyszínrajz segítségével), az igénylőnek a megbeszélt helyen kell kiásni az 1x1x1 méteres ültetőgödröt a megadott határidőig. Amennyiben a helyszínen nem található kellő méretű ültető gödör, akkor a fát nem tudjuk az igénylőnek átadni!
  • A meghirdetett kiszállítás napján Kerületgazda Szolgáltató Szervezett munkatársai a helyszínre szállítják a kért fát, a támrudakat, illetve a törzsvédő hengert, az ültetés és beiszapolás az igénylő feladata, melyet a szállítás napján köteles elvégezni. Szállításkor az igénylő igazolja, hogy a kért fát átvette, átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírásával.
  • Az igényelhető fajták közül választhatnak a lakók, de az Iroda dolgozói változtathatnak az igényelt fajtán indokolt esetben, pl: vezeték alá túl nagy fa igénylése, meglévő egységes fasorba más fajta ültetése, nem elegendő ültetési távolság….
  • A jelentkezések iktatása a jelentkezés sorrendjében történik.

A választható fák között szerepel:

    • Hárs, juhar és kőris, melyek nagykoronájú honos fajok, árnyékot adnak, kedvező mikroklímát teremtenek és magas pormegkötő képességgel rendelkeznek.
    • Pirosvirágú vadgesztenye, lepényfa, gömbkőris, csörgőfa, gömb ezüsthárs és törökmogyoró, melyek közepes növekedésűek, ezért légvezeték alá is ültethetők, jó várostűrő képességük garantálja, hogy sokáig díszítsék a kerületet.
    • Galagonyafa, díszkörte, Elsrijk juhar, júdásfa, gömb ginkgo, melyek kifejezetten alacsony növekedésűek, és lehetővé teszik, hogy akár nagyon keskeny zöldsáv és alacsonyan húzott vezeték mellett se maradjon fátlan az ingatlan előtti zöldsáv! Ezeket a fákat csak kifejezetten olyan helyre ajánljuk, ahol nagyobb fafaj kiültetése nem megoldható.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 1.

Jelentkezni kizárólag írásban lehet: Jelentkezési lap kitöltésével személyesen a Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati irodájában a 1163 Budapest, Havashalom utca 43. címen, vagy e-mailben: kornyezet@bp16.hu.

Jelentkezési nyomtatvány elérhető a honlapon: www.bp16.hu

Telefonon történő jelentkezést nem fogadunk el!

A Környezet- és Klímavédelmi Iroda a címeket személyesen ellenőrzi, a fák megrendelése és kiosztása előtt, hogy megfelelnek-e az akció feltételeinek, majd írásban értesíti a jelentkezőket a döntésről. A facsemeték kiszállítására a lombhullás után, október végén, november elején a fagyok beállta előtt kerül sor előreláthatólag.

Rendelet: https://net.jogtar.hu/rendelet?council=xvi-kerulet&dbnum=556&docid=A2200009.16R&searchUrl=/rendelet-kereso/gyors%3Fcouncil%3Dxvi-kerulet%26keyword%3D%25C5%2591szi%2520lakoss%25C3%25A1gi

 

Csatolmány Méret
Őszi lakossági faültetési akció jelentkezés lap (25.72 KB) 25.72 KB