Ugrás a tartalomra

Nagy sikerrel zajlott az első metszésoktatás

Megannyi lelkes érdeklődőnek mondta el és mutatta meg gyakorlatban is a metszés alapjait Ádám Attila István, kerületünk főkertésze a Cseresznyevirág Kertészet és Faiskola által biztosított területen, ahol Bányi Gyuláné, a Kertvárosi Kertbarátok Egyesületének elnöke nem csupán erősítette a jelenlévők táborát, de sokéves tapasztalatával segítette is a foglalkozást.

🌳🍎 Az oktatáson többek között szó esett a különféle gyümölcsfák helyes metszési idejéről, a metszőolló szakszerű használatáról, a legfőbb cél azonban az volt, hogy a kertben tevékenykedők több időt szenteljenek magának a folyamatnak, és egyre jobb megoldásokat alkalmazzanak.

Természetesen frissen szerzett elméleti tudásukat a gyakorlatban is kipróbálhatták a résztvevők, így még a helyszínen megmetszhettek néhány fiatal gyümölcsfát.

Azoknak sem kell aggódni, akik most lemaradtak a lehetőségről, hiszen a kiemelt érdeklődésre tekintettel a program a jövőben folytatódik – tudtuk meg Szász József alpolgármestertől, aki a többiekkel együtt szintén elsajátította a metszés minden csínját-bínját tegnap délután.