Ugrás a tartalomra

Önkéntesek segítették a fatelepítést az arborétumnál

Kihelyezett home office munkavégzést tartottak tegnap délelőtt az Önkormányzat dolgozói, akik a Föld napja alkalmából közösen ragadtak ásót, lapátot a Petényi Salamon János liget közösségi parkjában épülő arborétumnál, és fáradtságos munkával ültettek el több mint harminc fát, valamint közel háromszáz cserjét. 

Ádám Attila István főkertész a „Föld hete” rendezvénysorozat záróállomásaként egész napos közösségi faültetést hirdetett, amihez Szász József alpolgármester vezetésével örömmel csatlakozott az Önkormányzat is. A kerületi lakosokkal kiegészült csapat harangszóig izzadt a földeken, majd a közös ebéd elköltése után távozott a jól megérdemelt pihenőre. Ám nem maradtak délidő után sem tétlenek a munkaeszközök, hiszen megérkezett a délutáni műszak. A váltást követően újabb civilek és a 412. sz. Kalazanti Szent József Cserkészcsapat folytatták a fatelepítést, vizet hordtak az öntözéshez és terítették a mulcsot.

Nemhiába születtek verejtéktől gyöngyöző homlokok és sajgó derekak a nap során, hatalmas munkát végeztek az önkéntesek! A megművelt terület számos őshonos fajjal, valamint gyűjteményi példánnyal gazdagodott, így hamarosan többféle bangitával, tölggyel, juharral, valamint vadgesztenyével és sommal találkozhatunk majd az arborétumi séta során.