Ugrás a tartalomra

Új eszközökkel gazdagodtak a Kerület Gazdák

Szász József alpolgármester a kerület gazdák egyik új fűnyírója mellett
Szász József, Csillik Kristóf és Bácsi Gergely átveszi a kerület gazdák új eszközeit, frissen a dobozól
parkok és sorfák karbantartására alkalmas eszközök
Csillik Kristóf és Bácsi Gergely közelebbről szemléli az új eszközöket
Csillik Kristóf és Bácsi Gergely közelebbről szemléli az új eszközöket
parkok és sorfák karbantartására alkalmas eszközök
felújított JCB gép

A karácsonyi ajándékosztás hangulatát idézte meg ma a Kerületgazdák udvara, hiszen az éves gépbeszerzés keretén belül megérkeztek a kifejezetten a környezettudatosság jegyében kiválasztott és megrendelt, új eszközök.

A felsorakoztatott gépek között találhattunk térkőroppantót, rezgővágót, akkumulátoros ütvecsavarozót, valamint a parkok és sorfák karbantartására alkalmas eszközöket, lombfúvókat is. Azonban a leglátványosabb szerkezet az a hibrid kialakítású, fűnyíró traktor volt, melyhez négyévszakos, kifejezetten kommunális adaptereket, azaz hótolólapot, sószórót, frontseprűt, markolókanalat, valamint a magasabbra megnőtt gaz levágására alkalmas kalapácsos szárzúzót is rendeltek. Óriási előnye, hogy kicsi a fordulóköre, így remekül használható a kerékpárutak mellett, illetve a fás területeken is.
A hibrid kialakításnak köszönhetően a traktor meghajtása elektromos, a benzinmotor pedig csak akkor kapcsol be, amikor munkavégzés történik.

Csillik Kristóf igazgatótól megtudtuk, hogy a hosszú évek tapasztalata miatt döntöttek egy adott márka mellett, ezzel megkönnyítve a további szervizelést és alkatrészpótlást is. A gépek kiválasztásánál pedig döntő szerepet játszott, hogy az eszközöket ugyanazzal az akkumulátorral lehet használni, minimális zajhatással járnak és igazán környezetkímélőek.

A fűnyíráshoz alkalmas eszközök közül is immár innovatívabb kivitelezést választottak, a változtatható forgásiránynak és fordulatszámnak köszönhetően jóval biztonságosabban tudják majd ellátni feladataikat a lakótelepeken, a parkoló autók között.

A szakmai és környezettudatos döntésekre alapozott beszerzést Szász József alpolgármester is üdvözölte, hiszen a munkatársak látják el a kerület mintegy 80 hektáros zöldfelületének karbantartását, valamint az igen nagy népszerűségnek örvendő, ún. ház körüli segítségnyújtást is, melynek keretében napi 10-12 nyugdíjasnak segítenek – ahogyan a nevében is benne van - a ház körüli teendők ellátásában.

Bár nem vadonatúj gép, de ezentúl egy használtan vett, felújított JCB is a munkatársak segítségére lesz feladataik elvégzése során.

Hír kategória
Közzétéve
2022. 05. 12. - 16:01
Utoljára szerkesztve
2022. 05. 12. - 16:14