Ugrás a tartalomra

2016. évi környezetállapot jelentés

A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény a települési önkormányzatok feladatai közé sorolja a környezet állapotának rendszeres elemzését és értékelését és kimondja, hogy ennek eredményéről tájékoztatni kell a lakosságot is.
Budapest XVI. kerületének állapotvizsgálata alapján elmondható, hogy az elmúlt évben a környezeti elemekben továbbra sem történt olyan mértékű változás, amely jelentős beavatkozást igényelt volna.
Annak érdekében, hogy a kerület még lakhatóbbá váljon és méltó legyen a Kertváros címhez, 2016-ban is történtek előrelépések: felújításra került a Hársfa utcai játszótér, elkészült a Mátyás király tér rekonstrukciója, Honfoglalás park és játszótér kivitelezése, valamint kialakításra került a Nagyiccei kiserdőben egy játszótér.
Az elmúlt évekhez hasonlóan 2016-ben is sikerrel zárult a Környezetvédelmi Iroda által koordinált lakossági faültetési akció, babafa akció, valamint a lakossági komposztálási akció is, továbbá az újonnan bevezetett, a Kerületfejlesztési Iroda által bonyolított csapadékvízgyűjtő akció is.
Tárgyévben tovább fejlődött az infrastruktúra hálózat; utak, járdák épültek és a szennyvízcsatorna hálózat is bővült.
Összességében megállapítható, hogy a XVI. kerület továbbra is őrzi azon környezeti értékeit, amelyek vonzóak az itt élők számára.

 

Csatolmány Méret
2016._evi_kornyezetallapot_jelentes.pdf (1.03 MB) 1.03 MB