Ugrás a tartalomra

Kerületi pedagóguselismerések 2020 - Év Pedagógiai Munkát Segítő Alkalmazottja Díj

Az előző évekhez hasonlóan elismerésben részesítette kerületünk vezetése a Kertvárosban dolgozó pedagógusokat, óvodapedagógusokat és a munkájukat segítő asszisztenseket. Az idei Pedagógusbál a jelenlegi járványhelyzet miatt elmaradt, ezért szűk körben, a Házasságkötő teremben vehették át a kitüntettek az elismeréseket.

Év Pedagógiai Munkát Segítő Alkalmazottja

2020. Díj

Ha valaki telefonon hívja a XVI. Kerületi Móra Ferenc Általános Iskolát, egy nagyon kedves, közvetlen stílusú, „csicsergő” hang válaszol a vonal túlfeléről, melynek tulajdonosa minden esetben segítőkészen áll a hívó fél rendelkezésére.

Pócsiné Kolozsi Mária 15 éve az iskola alkalmazottja.

A távoli Kisvárdán született, de nyitottsága, tudásvágya fiatalon elindította őt, szeretett szülőhelyétől.

Középiskolai éveit a Császy László Szakközépiskolában, Postaforgalmi Szakon végezte, majd sikeresen diplomázott a Széchenyi István Műszaki Főiskola, Közlekedési és Logisztikai Intézet postaüzemi szakán. Ezután elvégzett egy informatikai képzést is, melynek köszönhetően magabiztosan kezeli a számítógépes szoftvereket.

Korábbi munkahelyei távol álltak az iskola világától: termékmenedzser, terjesztési előadó, illetve üzletkötő szerepet töltött be különböző hírlap-kereskedelmi cégeknél. Időközben férjhez ment, született két gyönyörű kislánya, s úgy gondolta, az édesanyai szerepet egy szabályozottabb munkaidő mellett, kiegyensúlyozottan tudja betölteni.

Iskolatitkári feladatait mindig kiemelkedően magas szakmai színvonalon végezte, végzi.

Munkáját kiváló kommunikációs készséggel, az egyéb irányú főiskolai tanulmányai során megszerzett szervezési, protokoll és gazdálkodási ismeretek felhasználásával látja el. Bár pedagógiai végzettsége nincs, gyermekszeretete, tanulóközpontú szemlélete példaértékű. S ahogy lelkén viseli a kisdiákok érdekeit, úgy támogatja szüleiket a legkülönbözőbb ügyek intézése során.

Feladatköre igen szerteágazó: a beiratkozástól kezdődően, a nyolcadikosok búcsúztatásáig, számtalan teendő vár rá. Az alkalmazottak és tanulók felvétele, kiléptetése, a különböző tanügyi dokumentumok előállítása, generálása elképzelhetetlen nélküle, hiszen ő az, aki a KIR és Kréta rendszert karbantartja.

A vezetőség sem nélkülözheti áldásos tevékenységét, hiszen nincs olyan adatszolgáltatás, amiben tevőlegesen ne vállalna szerepet: az adatok rendszerezése, kigyűjtése, továbbítása egyaránt feladatkörét bővíti. Teendői felsorolhatatlanok.

Az iskolai rendezvények szervezőgárdájának állandó szereplője, s a fizikai munkától sem retten vissza. Segít a tantermek rendezésében, de kivette részét az épület felújítása során adódó munkából is.

 Saját munkáját kitartóan, a határidőket figyelemmel kísérve végzi. Lelkesedése pozitív hatással van kollégáira, akik ettől új erőre kapnak.

„A mi Marcsi nénink”-emlegetik szeretettel őt diákok és szülők egyaránt. Kollégái pedig bíznak benne, hogy Marcsika még sokáig lesz a csapatuk egyik alappillére.

Az Év Pedagógiai Munkát Segítő Alkalmazottja Díjat kapja:                            

Pócsiné Kolozsi Mária

Csatolmány Méret
Év Pedagógiai Munkát Segítő Alkalmazottja Díj 2020 (141.34 KB) 141.34 KB