Ugrás a tartalomra

Polgármesteri tájékoztató a gépjárműadót érintő hátralékos felhívások ügyében

Tisztelt Lakosok!

Alább polgármester úr közleményét olvashatják a nemrégiben kiküldött, a 2020-as évet érintő gépjárműadó befizetésének elmaradásáról szóló hátralékos felhívások ügyében:

Tisztelt Lakótársaim!

Most értesültem róla, hogy a NAV kérésének eleget téve a jegyző által vezetett helyi adóiroda ötezer lakótársunknak küldött adóelmaradásáról értesítést.

Azoknak, akik a 2020. évi gépjárműadót vagy annak második félévi részletét nem fizették meg, akkor. Csakhogy nemcsak a tartozást követelik, hanem a 4 évi késedelmi pótlékot is, mely ugyan jogszerű, de szerintem nem erkölcsös, hiszen miért nem kérték a tartozást 2021-ben? Polgármesterként azt kértem az adóhatóság vezetőjétől, a jegyzőtől, hogy engedjék el a késedelmi pótlékot. Április 1-től új vezetője lesz az adóirodának, a jegyzőt pedig megróttam.

A kamat és pótlék elengedés kéréséhez nem kell bejönni a hivatalba elég az itt levő formanyomtatványt kitölteni és elküldeni e-mailen a gepjarmuado@bp16.hu címre. 

A történet háttere, hogy a 2020. évben befizetett gépjárműadót még az önkormányzatoknak kellett beszednie, de a bevétel már a NAV-é. Egyetlen fillér sem marad a kerületi önkormányzatnál. A kerületet csak a pótlék és a bírság illeti meg, melyről ezennel lemondunk. 2021. évtől a gépjárműadót már a NAV szedi be.

Minden kerületi lakótársamtól elnézést kérek a történtek miatt!

Kovács Péter
polgármester

Csatolmány Méret
kerelem_gepjarmuado_potlek_elengedesehez-3.docx (13.44 KB) 13.44 KB