Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a Csíkszentmihály téri játszótér felújítása

A Fejlődő Kertváros Program IV. egy újabb pontja teljesül!

Csupán egy rövid sajtótájékoztató erejéig tartották ma fel a Csíkszentmihály téri játszótér bontását végző munkásokat, hivatalossá téve ezzel a munkaterület átadását. Bizony mindenképpen ráfért már erre a játszótérre is a felújítás, ezért polgármester úr a kamerák előtt is megköszönte annak a közel 60 lakosnak, aki aláírásával a kezdeményezés mellé állt, valamint Zánkai Gabikának, a körzet önkormányzati kapcsolattartójának, hogy mindezt összefogta.

A lakossági kezdeményezésből kiindulva az Önkormányzat már a tavalyi évben megterveztette a projektet, most pedig neki is álltak a kivitelezésnek. A munkálatok mintegy 40 millió forintba kerülnek, és előreláthatólag augusztus 1-jéig befejeződnek, így már a nyár utolsó hónapjára birtokba is vehetik a kisgyermekes családok.

Jó hír, hogy a kivitelező nagy gondot fordított a már korábban elültetett fák megóvására, addig is, amíg ezek nem adnak majd kellő árnyékot, az Önkormányzat munkatársai napvitorlákat fognak felszereltetni a homokozó fölé. A felújítás során teljesen új eszközök, ütéscsillapító burkolat és térburkolat fog épülni, sőt ivókút is létesül.

Alig több mint 6 hét, és újra az önfeledt szórakozásé lesz a terület! Addig is köszönjük türelmüket!