Ugrás a tartalomra

ELBIR márciusi száma

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer
ELBIR
LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL
2018. március
BUDAPEST
H-1139 Budapest, Teve utca 4-6. Telefon: (+36-1) 443-5000,
BM telefon: 32-778, BM fax: 32-782, E-mail: elbir@budapest.police.hu, bunmeg.brfk@budapest.police.hu


Tegyünk közösen az ittas vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés ellen!


Márciusi hírlevelünk – az előttünk álló húsvéti ünnepeket felölelő hosszú hétvégére tekintettel – szervesen kapcsolódik a baleset-megelőzés témaköréhez.
A dolog apropóját az adja, hogy sajnos még mindig akadnak olyanok, akik az ünnep kapcsán elfogyasztott italok alkoholtartalmát és minden előzetes tiltást figyelmen kívül hagyva mégis autóba ülnek, veszélyeztetve ezzel mások, és saját maguk életét, biztonságát.
Az ittasság fokától függően szabálysértésről, avagy bűncselekmény elkövetéséről beszélhetünk, ezért fontosnak tartjuk, hogy e havi hírlevelünkkel nemcsak a bűnmegelőzés, hanem a baleset-megelőzés közös ügyét is szolgálhassuk. A járművezetés ittas állapotban bűncselekmény (Btk. 236. §) mellett azonban sajnos meg kell említenünk a járművezetés bódult állapotban bűncselekmény (Btk. 237. §) veszélyeit is, ami ráadásul – különösen a tavaszi szünet miatt – a fiatalok esetében kiemelt figyelmet érdemel.
Kérjük, olvassák el a BRFK Rendészeti Szervek Közlekedésrendészeti Főosztály Baleset-megelőzési és Közlekedési Osztálya által kérésünkre összeállított baleset-megelőzési ajánlásokat a következő oldalon!
Hírlevelünkhöz kellemes olvasást és hasznos időtöltést kívánunk Önöknek!


A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya

Csatolmány Méret
2018._marciusi_elbir.pdf (565.16 KB) 565.16 KB