Ugrás a tartalomra

Védekezzünk a csalók ellen!

Ha telefonon felkeresik Önöket azzal, hogy valamely hozzátartozójuk bajban van (közlekedési balesetet szenvedett, elrabolták, műtéti beavatkozás indokolt…stb.) és pénzt kérnek a segítség fejében, azonnal vegyék fel a kapcsolatot az érintett személlyel, ha erre nincs lehetőség, akkor a rendőrséggel. Ismeretlen személynek soha ne adják át a követelt összeget.

Ha személyesen veszik fel Önökkel a kapcsolatot, akkor minden esetben kérjenek az ismeretlen személyektől olyan iratokat, amelyekből a személyazonosságuk, illetve szervezethez (TIGÁZ, ELMŰ, Vízművek…) tartozásuk ismertté válhat. Lakásaikba soha ne engedjenek be idegeneket. Feltűnően alacsony munkadíj fejében ne bízzanak meg - magukat szakembernek kiadó - ismeretlen személyeket.

Az év végi ünnepekkel kapcsolatos bevásárlások során fordítsanak kiemelt figyelmet értékeikre, illetve őrizetlenül hagyott gépjárműveikben ne hagyjanak – látható helyen –műszaki cikkeket, értékes tárgyakat, csomagokat. A gépjármű elhagyásakor minden esetben manuálisan ellenőrizzék annak zárt állapotát, mivel a központi zár különféle elektronikai eszközökkel blokkolható.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy sürgős rendőri intézkedést igénylő bejelentéseiket - a 112-es segélyhívó számon kívül - megtehetik a 06-1-407-8455-ös telefonszámon is.