Ugrás a tartalomra

A Kertvárosból 63 főt kérnek mintaadásra!

szűrés fotó
Miért?
Hazánk négy, orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indított a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között. A személyek kiválasztása reprezentatív véletlen mintavételen alapul, mely lehetőséget ad arra, hogy korcsoportos és regionális bontásban is felmérhessék hazánk népességének fertőzöttségét.
Mi a kutatás célja? 
A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt. A felvételben résztvevők a szűrővizsgálatot megelőzően egy kérdőívet is kitöltenek, így fontos információk derülhetnek ki többek között a kockázati tényezőkről.
Hogyan értesítenek?
A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton.
Miért menjek el a szűrővizsgálatra?
A mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben, mivel sok, hozzá hasonló embert képvisel.
Mennyibe kerül a szűrővizsgálat?
A szűrővizsgálat önkéntes és ingyenes.
Hová kell mennem?
A szűrővizsgálatokra előre meghatározott helyszíneken és időpontokban kerül sor, de az idős, vagy beteg emberek esetén az otthonukban is elvégezik a szűrést. A pontos információkat minden érintett közvetlenül kapja meg.
Az Önkormányzat arra kéri a kiválasztott kerületieket, hogy vegyenek részt a szűrővizsgálaton!
Fotó forrása: Facebook - Koronavírus tájékoztató oldal