Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat december 11-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus-járvány második ütemének terjedése szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a Kerületünkben is felgyorsult. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a november 4. naptól ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki 478/2020. (XI.3.) számú rendeletével.

A védekezés sikere, valamint a koruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen veszélyeztetett honfitársaink védelme érdekében a Kertváros Önkormányzata nyomatékosan kéri, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be:
- a tömegközlekedési eszközökön és zárt térben, illetve az előírt közterületeken viseljen maszkot,
- tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot,
- rendszeresen használjon kézfertőtlenítőt,
- tartsa be az este 8 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalmat,
- december 12-től felfüggesztésre került nyugdíjasok idősávja,
- és ha a betegség jeleit észleli önmagán, vagy a hozzátartozóin, haladéktalanul forduljon orvoshoz!

A házi orvosi praxisok december 11-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 295 fertőzöttről van tudomásunk.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint december 10-én tantermen kívüli, digitális munkarend 2 iskola 1-1 osztályában folyik. A XVI. kerületben 7 iskolában 25 fő tanuló, valamint 11 iskolában 25 fő pedagógus, továbbá 5 iskolában 8 fő nem pedagógus munkakörben alkalmazott igazolt Covid-19 fertőzött.

Az önkormányzat által fenntartott óvodák közül december 11-i információk szerint a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Baross Gábor utcai telephelyén 3 csoportra december 13-ig, a Farkashalom utcai telephelyén 1 csoportra december 12-ig, míg a Napsugár Óvoda Ágoston Péter utcai telephelyén 2 csoportra december 13-ig rendeltek el rendkívüli szünetet. 6 óvodában 17 dolgozó, míg az Egyesített Bölcsődében 1 dolgozó igazolt Covid-19 fertőzött.

A Szakrendelő dolgozóinak e heti tesztjén minden vizsgált dolgozó negatív teszteredményt produkált.

A Kertváros Önkormányzata és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.

2020. december 11.

Kovács Péter

polgármester