Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat február 26-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

02.26

A koronavírus-járvány harmadik ütemének terjedése szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a Kerületünkben is felgyorsult. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében február 8-től ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki 27/2021. (I.29.) számú rendeletével, melyet hatályát február 22-én május 23-ig meghosszabbították. A Kormány rendelete értelmében a védelmi intézkedések március 15-ig érvényben maradnak.

A védekezés sikere, valamint a koruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen veszélyeztetett honfitársaink védelme érdekében a Kertváros Önkormányzata nyomatékosan kéri, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be:

  • a tömegközlekedési eszközökön és zárt térben, illetve az előírt közterületeken viseljen maszkot,
  • tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot,
  • rendszeresen használjon kézfertőtlenítőt,
  • tartsa be az este 8 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalmat,
  • és ha a betegség jeleit észleli önmagán, vagy a hozzátartozóin, haladéktalanul forduljon orvoshoz!

A házi orvosi praxisok február 26-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 180 fertőzöttről van tudomásunk.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint február 25-én tantermen kívüli, digitális munkarend 4 iskola 5 osztályában folyik. A XVI. kerületben 8 iskolában 16 fő tanuló igazolt Covid-19 fertőzött. Három nevelési-oktatási intézményben 4 fő pedagógus-munkakörben foglalkoztatott igazolt Covid-19 fertőzött.

Az önkormányzat által fenntartott óvodák és bölcsődék közül február 26-i információk szerint a Szivárvány Bölcsőde Monoki utcai telephelyén 3 csoportra március 5-ig szünetet rendeltek el. A Cinkotai Huncutka Óvoda Jövendő utcai telephelyén 1 csoportra március 1-ig, a Napsugár Óvoda Ágoston Péter utcai telephelyén 1 csoportra március 1-ig, míg 1 másik csoportra március 3-ig, a Szentmihályi Játszókert Óvoda Szent Korona utcai telephelyén 1 csoportra március 5-ig rendkívüli szünetet rendeltek el. 3 óvodában 7 dolgozó és 1 bölcsődében 8 dolgozó igazolt Covid-19 fertőzött.

A Kertváros Önkormányzata és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is. A regisztráció utáni oltás a XVI. kerületben is folyamatosan zajlik.