Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat február 4-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus-járvány ötödik hulláma szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a kerületünkben is tetőzést, enyhe csökkenő tendenciát mutat. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében november 1-jei hatállyal az 597-599/2021. (X. 28.) Korm. rendeletekkel, illetve november 20-i hatállyal a 633/2021. (XI.18.) Korm. rendelettel a következő intézkedéseket hozta:

- közösségi közlekedési eszközökön, a pályaudvarokon és a nagyközönség által látogatott zárt terekben kötelező a maszkhasználat,

- az önkormányzatok és a munkáltatók számára lehetővé tette, hogy a munkavállalók biztonsága érdekében előírják a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét a foglalkoztatottak számára,

- az egészségügyi és szociális intézmények maguk dönthetnek a látogatási tilalom elrendeléséről.

Az oltási akciók folytatódnak. Az Erzsébetligeti oltóponton folyamatos az oltás. Minden csütörtökön és pénteken 14-18 óra között és szombaton 8-18 óra között lehet menni oltásért előzetes bejelentkezés nélkül. Hétfőn, kedden, szerdán pedig előzetes bejelentkezés után ismétlő oltás felvételére van lehetőség.

A házi orvosi praxisok február 4-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 1028 fertőzöttről van tudomásunk, melyből 218 gyermek.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint február 3-án 13 iskola 183 fő tanulója, 13 iskola 33 fő pedagógusa, 2 iskola 3 fő egyéb munkakörben foglalkoztatott dolgozója igazoltan Covid-19 pozitív.

Az önkormányzat által fenntartott óvodákban február 4-én 4 óvoda 5 csoportjában van karantén és rendkívüli szünet, míg bölcsődékben nincs karantén alá vont csoport. 8 bölcsődei és 17 óvodai dolgozó igazolt Covid fertőzött.

Az önkormányzat által fenntartott óvodákban és bölcsődékben a munkavállalók 1,5%-a 7 fő van fizetés nélküli szabadságon oltatlansága okán, 3 óvodapedagógus időközben felvette az oltást és újra munkába állt.

Az önkormányzat a rászorulók számára a közösségi közlekedési eszközök igénybevételéhez biztosít 5 darab orvosi maszkot, melyet a bkkmaszk@bp16.hu e-mail címen igényelhetnek, nevük, lakcímük és telefonszámuk megadásával. A maszkokat lakóhelyükre szállítjuk.