Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat január 11-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus-járvány második ütemének terjedése szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a Kerületünkben is felgyorsult. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében november 4-től ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki 478/2020. (XI.3.) számú rendeletével. A Kormány 3/2021. (I.8.) számú Korm. rendelete értelmében a védelmi intézkedések február 1-ig érvényben maradnak.

A védekezés sikere, valamint a koruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen veszélyeztetett honfitársaink védelme érdekében a Kertváros Önkormányzata nyomatékosan kéri, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be:

  • a tömegközlekedési eszközökön és zárt térben, illetve az előírt közterületeken viseljen maszkot,
  • tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot,
  • rendszeresen használjon kézfertőtlenítőt,
  • tartsa be az este 8 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalmat,
  • és ha a betegség jeleit észleli önmagán, vagy a hozzátartozóin, haladéktalanul forduljon orvoshoz!

A házi orvosi praxisok január 8-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 180 fertőzöttről van tudomásunk.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint január 11-én tantermen kívüli, digitális munkarend 1 iskola 1 osztályában folyik. A XVI. kerületben 4 iskolában 4 fő tanuló, valamint 3 iskolában 6 fő pedagógus, továbbá 2 iskolában 2 fő nem pedagógus munkakörben alkalmazott igazolt Covid-19 fertőzött.

Az önkormányzat által fenntartott óvodák közül január 11-i információk szerint 1 óvodában 1 fő dolgozó igazolt Covid-19 fertőzött. Egyik intézményben sincs Oktatási Hivatal által elrendelt rendkívüli szünet.

A Kertváros Önkormányzata és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.

 

2021. január 11.                                                      

Kovács Péter

polgármester

Csatolmány Méret
koronavirus kozlemenyek 2021_01-11.pdf (253.46 KB) 253.46 KB