Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat január 22-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

diagram
közlemény

A koronavírus-járvány második ütemének terjedése szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a Kerületünkben is felgyorsult. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében november 4-től ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki 478/2020. (XI.3.) számú rendeletével. A Kormány 3/2021. (I.8.) számú Korm. rendelete értelmében a védelmi intézkedések február 1-ig érvényben maradnak.

A védekezés sikere, valamint a koruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen veszélyeztetett honfitársaink védelme érdekében a Kertváros Önkormányzata nyomatékosan kéri, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be:

  • a tömegközlekedési eszközökön és zárt térben, illetve az előírt közterületeken viseljen maszkot,
  • tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot,
  • rendszeresen használjon kézfertőtlenítőt,
  • tartsa be az este 8 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalmat,
  • és ha a betegség jeleit észleli önmagán, vagy a hozzátartozóin, haladéktalanul forduljon orvoshoz!

A házi orvosi praxisok január 22-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 145 fertőzöttről van tudomásunk.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint január 21-én tantermen kívüli, digitális munkarend egyetlen iskolában sem folyik. A XVI. kerületben 1 iskolában 1 fő tanuló, valamint 3 iskolában 4 fő pedagógus, illetve 1 fő nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott igazolt Covid-19 fertőzött.

Az önkormányzat által fenntartott óvodák közül január 22-i információk szerint nincs igazolt Covid-19 fertőzött. Egyik intézményben sincs Oktatási Hivatal által elrendelt rendkívüli szünet.

A Kertváros Önkormányzata és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.

 

Kovács Péter

polgármester