Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat január 28-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

jan_28_tajekoztato
jan_28_tajekoztato2

A koronavírus-járvány ötödik hulláma szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a kerületünkben is emelkedő tendenciát mutat. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében november 1-jei hatállyal az 597-599/2021. (X. 28.) Korm. rendeletekkel, illetve november 20-i hatállyal a 633/2021. (XI.18.) Korm. rendelettel a következő intézkedéseket hozta:

- a közösségi közlekedési eszközökön, a pályaudvarokon és a nagyközönség által látogatott zárt terekben kötelező a maszkhasználat,

- az önkormányzatok és a munkáltatók számára lehetővé tette, hogy a munkavállalók biztonsága érdekében előírják a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét a foglalkoztatottak számára,

- az egészségügyi és szociális intézmények maguk dönthetnek a látogatási tilalom elrendeléséről.

Az oltási akciók folytatódnak. A háziorvosok január folyamán különböző időpontokban péntek és szombati napon oltási akciót szerveznek. A háziorvosokhoz a saját pácienseik mehetnek első, második és harmadik oltásra, melyhez előzetes időpontot kell foglalni a háziorvosoknál. Ezen a hétvégén 6 háziorvos szervez oltást a rendelőjében. További tájékoztatást külön hirdetményben ad az önkormányzat, illetve a háziorvosok adnak részletesebb tájékoztatást. Az Erzsébetligeti oltóponton is folyamatos az oltás minden csütörtökön és pénteken 14-18 óra között és szombaton 8-18 óra között lehet menni oltásért.

A házi orvosi praxisok január 28-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 1344 fertőzöttről van tudomásunk, melyből 414 gyermek.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint január 27-én 14 iskola 252 fő tanulója, 15 iskola 40 fő pedagógusa, 2 iskola 2 fő egyéb munkakörben foglalkoztatott dolgozója igazoltan Covid-19 pozitív.

Az önkormányzat által fenntartott óvodákban január 28-án 4 óvoda 7 csoportjában van karantén és rendkívüli szünet, míg bölcsődékben 3 csoport van karanténban. 5 bölcsődei és 30 óvodai dolgozó igazolt Covid fertőzött.

Az önkormányzat által fenntartott óvodákban és bölcsődékben a munkavállalók 1,5%-a 8 fő van fizetés nélküli szabadságon oltatlansága okán, 3 óvodapedagógus időközben felvette az oltást és újra munkába állt.

Az önkormányzat a rászorulók számára a közösségi közlekedési eszközök igénybevételéhez biztosít 5 darab orvosi maszkot, melyet a bkkmaszk@bp16.hu e-mail címen igényelhetnek, nevük, lakcímük és telefonszámuk megadásával. A maszkokat lakóhelyükre szállítjuk.