Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat június 18-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus-járvány harmadik üteme szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a Kerületünkben is véget ért. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében február 8-től életben lévő veszélyhelyzet továbbra is érvényben van. A Kormány meghosszabbította a védelmi intézkedéseket, ugyanakkor elkezdődött a folyamatos nyitás.

A védekezés sikere, valamint a koruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen veszélyeztetett honfitársaink védelme érdekében a Kertváros Önkormányzata nyomatékosan kéri, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be:

  • az előírt helyeken viseljen maszkot,
  • tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot,
  • rendszeresen használjon kézfertőtlenítőt,
  • a boltokban tartsa be a 1 fő/10m2 szabályt,
  • és ha a betegség jeleit észleli önmagán, vagy a hozzátartozóin, haladéktalanul forduljon orvoshoz!

A házi orvosi praxisok június 17-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 3 fertőzöttről van tudomásunk. A háziorvosok által beoltott vagy oltópontra küldött és ott beoltott kerületiek száma június 17-ig 32186 fő. A kerületi beoltottak létszámában az oltás terv 1., 2., 5., 6. 8. és 9. szakaszában beoltottak, vagyis egészségügyben, nyugdíjas otthonban élő és dolgozók, a védekezés egyéb területén, a rendvédelmi szerveknél, valamint az iskolába, óvodában, bölcsődében dolgozók száma nincsen benne, ugyancsak nincsen benne a számban a nem kerületi háziorvossal rendelkező XVI. kerületi, valamint az on-line időpontfoglalás után beoltottak száma. Az ő feltételezett létszámukkal korrigált XVI. kerületi oltottsági ráta: 66,0%-67,7% között lehetett június 17-én.

Az önkormányzat által fenntartott bölcsődékben és óvodákban június 17-i információk szerint egyetlen intézményben sincs rendkívüli szünetet és nincs egyetlen igazolt Covid-19 fertőzött dolgozó sincs.

A Kertváros Önkormányzata és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is. A regisztráció utáni oltás a XVI. kerületben is folyamatosan zajlik egészen 2021. június 30-ig.