Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat március 4-i intézkedései a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus-járvány harmadik ütemének terjedése szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a Kerületünkben is felgyorsult. A Magyar Kormány március 4-i bejelentésének megfelelően Kerületünkben az alábbi döntések születtek:

  • Az óvodák és iskolák március 8-tól április 7-ig bezárnak. Az étkezést az Önkormányzat az iskolai szünidei étkeztetéshez hasonlóan minden olyan otthon lévő gyermek számára biztosítja, akinek ezt a szülő más módon nem tudja megoldani. Az érintetteket e-mailben értesítjük.
  • A XVI. kerületi bölcsődékben ügyeleti rend működik március 8-tól április 7-ig. Akik nem tudják megoldani az otthoni gyermekfelügyeletet, azok számára bölcsődei ügyeletet:
    • a Centi Bölcsődében (1165 Bp. Centenáriumi sétány 5/a) és a
    • a Szivárvány Bölcsődében (1163 Bp. Cziráki utca 22.) tartunk fent.
  • Az idősek oltópontra szállításában is segít az Önkormányzat. Azoknak, akik családtagok, ismerősök által nem tudják ezt megoldani. A segítséget igényelhetik a kabinet@bp16.hu e-mail címen. Az idősek és rászorulók számára az Önkormányzat ingyenesen biztosít egyszer használatos orvosi maszkot. A maszkokat igényelhetik: bkkmaszk@bp16.hu. További időseket segítő döntésekről a Kormány-rendelet megjelenése után rendelkezik az Önkormányzat.
  • A Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyintézés kizárólag halaszthatatlan esetben lehetséges március 8-22. között, bejelentkezés után történt időpontegyeztetés mellett.
  • Az oltás felgyorsítása érdekében az Önkormányzat adminisztrátor személyében segítséget nyújt minden olyan háziorvosnak, aki ezt igényli. A háziorvosok heti jelentést adnak a beoltottak számáról, amit haladéktalanul közzé fogunk tenni.
  • A Magyar Kormány döntésének értelmében az egész ország területén kötelező a maszk használata a közterületeken, így a korábbi, XVI. kerületi önkormányzati megengedőbb szabályozás a kormánydöntés hatályba lépésével megszűnik.
  • A március 16-30. közé meghirdetett lomtalanítást az FKF Zrt. tájékoztatása szerint a tervezett időben, módon és ütemben tartja meg.

 

Megkérek minden Kertvárosban élő polgárt, hogy kövesse az előírásokat és vigyázzon saját maga, szerettei és különösen az idősek egészségére!

 

2021. március 4.                                                                                   

 

Kovács Péter

polgármester