Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat november 12-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus-járvány negyedik hulláma szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a kerületünkben is emelkedő tendenciát mutat. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében november 1-jei hatállyal az 597-599/2021. (X. 28.) Korm. rendeletekkel a következő intézkedéseket hozta:

  • közösségi közlekedési eszközökön és pályaudvarokon kötelező a maszkhasználat,
  • az önkormányzatok és a munkáltatók számára lehetővé tette, hogy a munkavállalók biztonsága érdekében előírják a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét a foglalkoztatottak számára,
  • az egészségügyi és szociális intézmények maguk dönthetnek a látogatási tilalom elrendeléséről.

A házi orvosi praxisok november 12-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 403 fertőzöttről van tudomásunk, melyből 77 gyermek.

koronavírus_adatok

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint november 11-én tantermen kívüli, digitális munkarendet 4 iskola 8 osztályában rendelt el az Operatív Törzs, 1 iskola 1 osztályában pedig az Oktatási Hivatal rendkívüli szünetet engedélyezett.

Az önkormányzat által fenntartott óvodák és bölcsődék közül a Szentmihályi Játszókert Óvoda Baross u. 141. szám alatti székhelyének Csiga csoportjára, valamint a Szent Korona u. 53-57. szám alatti telephelyének Pillangó csoportjára rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal 2021. november 12. péntektől november 19. péntekig.

Az önkormányzat november 2-tól a rászorulók számára a közösségi közlekedési eszközök igénybevételéhez biztosít 5 darab orvosi maszkot, melyet a bkkmaszk@bp16.hu e-mail címen igényelhetnek, nevük, lakcímük és telefonszámuk megadásával. A maszkokat lakóhelyükre szállítjuk.

November 10-től a XVI. kerületben a Hunyadvár utca 43/B cím alatti Tüdőgondozó épületében is van lehetőség regisztráció után, 3. oltás felvételére. Regisztrálni az eeszt.gov.hu oldalon lehet. Az oltóponton a következő vakcinák érhetők el: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Janssen és Sinopharm.