Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat november 17-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus-járvány második ütemének terjedése szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a Kerületünkben is felgyorsult. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a november 4. naptól ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki 478/2020. (XI.3.) számú rendeletével.

A védekezés sikere, valamint a koruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen veszélyeztetett honfitársaink védelme érdekében a Kertváros Önkormányzata nyomatékosan kéri, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be:

  • a tömegközlekedési eszközökön és zárt térben, illetve az előírt közterületeken viseljen maszkot,
  • tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot,
  • rendszeresen használjon kézfertőtlenítőt,
  • tartsa be az este 8 és hajnali 5 óra közötti kijárási korlátozást,
  • és ha a betegség jeleit észleli önmagán, vagy a hozzátartozóin, haladéktalanul forduljon orvoshoz!

A házi orvosi praxisok november 17-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 258 fertőzöttről van tudomásunk.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint november 13-án tantermen kívüli, digitális munkarend 2 iskola egy-egy osztályában folyik. A XVI. kerületben 9 iskolában 15 fő tanuló igazolt Covid-19 fertőzött és 6 iskolában 9 fő pedagógus igazolt Covid-19 fertőzött.

Az önkormányzat által fenntartott óvodák közül a Huncutka Óvoda Jövendő utcai telephelyén 3 csoportra rendeltek el rendkívüli szünetet november 21-ig. A Napsugár Bölcsőde 1 csoportjára rendelt el a NNK járványügyi elkülönítést november 19-ig. 4 óvodában 7 dolgozó, míg az Egyesített Bölcsődében 8 dolgozó igazolt Covid-19 fertőzött.

A Kertváros Önkormányzata és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.