Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat november 19-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

nov_19_tajekoztato2
nov_19_tajekoztato

A koronavírus-járvány negyedik hulláma szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a kerületünkben is emelkedő tendenciát mutat. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében november 1-jei hatállyal az 597-599/2021. (X. 28.) Korm. rendeletekkel, illetve november 20-i hatállyal a 633/2021. (XI.18.) Korm. rendelettel a következő intézkedéseket hozta:

- közösségi közlekedési eszközökön, a pályaudvarokon és a nagyközönség által látogatott zárt terekben kötelező a maszkhasználat,

- az önkormányzatok és a munkáltatók számára lehetővé tette, hogy a munkavállalók biztonsága érdekében előírják a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét a foglalkoztatottak számára,

- az egészségügyi és szociális intézmények maguk dönthetnek a látogatási tilalom elrendeléséről.

November 22-28 között a kormány a kórházi oltópontokon (az Erzsébetligetben levő oltópont NEM ilyen) oltási akcióhetet rendelt el. Ez idő alatt előzetes bejelentkezés és időpontfoglalás nélkül is lehet menni az ország 101 kórházi oltópontjára 1., 2. vagy 3. oltás felvételére 7-19 óra között.

A házi orvosi praxisok november 19-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 578 fertőzöttről van tudomásunk, melyből 111 gyermek.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint november 18-án tantermen kívüli, digitális munkarendet 7 iskola 11 osztályában rendelt el az Operatív Törzs, 1 iskola 1 osztályában pedig az Oktatási Hivatal rendkívüli szünetet engedélyezett.

Az önkormányzat által fenntartott óvodák és bölcsődék közül a Szentmihályi Játszókert Óvoda Baross u. 141. székhelyének Csiga csoportjára, valamint a Szent Korona u. 53-57. szám alatti telephelyének Pillangó csoportjára rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal 2021. november 12. péntektől november 19. péntekig. Rendkívüli szünetet, illetve karantént rendeltek el a Napsugár Óvoda Cziráki utcai telephelyének Piros, a Lándzsa utcai telephelyének Süni csoportjára, továbbá a Gyermekkuckó Óvoda Centenáriumi sétányon levő telephelyének Napocska, valamint a Hermina utcai telephelyének Nyuszi csoportjára.

Az önkormányzat november 2-tól a rászorulók számára a közösségi közlekedési eszközök igénybevételéhez biztosít 5 darab orvosi maszkot, melyet a bkkmaszk@bp16.hu e-mail címen igényelhetnek, nevük, lakcímük és telefonszámuk megadásával. A maszkokat lakóhelyükre szállítjuk.

November 10-től a XVI. kerületben a Hunyadvár utca 43/B cím alatti Tüdőgondozó épületében is van lehetőség regisztráció után, 3. oltás felvételére. Regisztrálni az eeszt.gov.hu oldalon lehet. Az oltóponton a következő vakcinák érhetők el: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Janssen és Sinopharm.