Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat november 26-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus-járvány negyedik hulláma szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a kerületünkben is emelkedő tendenciát mutat. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében november 1-jei hatállyal az 597-599/2021. (X. 28.) Korm. rendeletekkel, illetve november 20-i hatállyal a 633/2021. (XI.18.) Korm. rendelettel a következő intézkedéseket hozta:

- közösségi közlekedési eszközökön, a pályaudvarokon és a nagyközönség által látogatott zárt terekben kötelező a maszkhasználat,

- az önkormányzatok és a munkáltatók számára lehetővé tette, hogy a munkavállalók biztonsága érdekében előírják a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét a foglalkoztatottak számára,

- az egészségügyi és szociális intézmények maguk dönthetnek a látogatási tilalom elrendeléséről.

Olyan sikeres az oltási akcióhét, hogy a kormány december 5-ig meghosszabbította a kórházi oltópontokon (az Erzsébetligetben levő oltópont NEM ilyen) azt. Ez idő alatt előzetes bejelentkezés és időpontfoglalás nélkül is lehet menni az ország 101 kórházi oltópontjára 1., 2. vagy 3. oltás felvételére 7-19 óra között.

A házi orvosi praxisok november 26-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 614 fertőzöttről van tudomásunk, melyből 133 gyermek.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint november 26-án tantermen kívüli, digitális munkarendet 9 iskola 20 osztályában rendelt el az Operatív Törzs, 1 iskola 2 osztályában pedig az Oktatási Hivatal rendkívüli szünetet engedélyezett.

Az önkormányzat által fenntartott óvodákban november 26-án 4 óvoda 7 csoportjában van karantén és rendkívüli szünet, míg bölcsődékben 7 csoport van karanténban. 3 bölcsődei és 9 óvodai dolgozó igazolt Covid fertőzött.

Az önkormányzat november 2-tól a rászorulók számára a közösségi közlekedési eszközök igénybevételéhez biztosít 5 darab orvosi maszkot, melyet a bkkmaszk@bp16.hu e-mail címen igényelhetnek, nevük, lakcímük és telefonszámuk megadásával. A maszkokat lakóhelyükre szállítjuk.

November 10-től a XVI. kerületben a Hunyadvár utca 43/B cím alatti Tüdőgondozó épületében is van lehetőség regisztráció után, 3. oltás felvételére. Regisztrálni az eeszt.gov.hu oldalon lehet. Az oltóponton a következő vakcinák érhetők el: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Janssen és Sinopharm.