Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat november 28-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus-járvány második ütemének terjedése szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a Kerületünkben is felgyorsult. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a november 4. naptól ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki 478/2020. (XI.3.) számú rendeletével.

A védekezés sikere, valamint a koruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen veszélyeztetett honfitársaink védelme érdekében a Kertváros Önkormányzata nyomatékosan kéri, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be:

  •  a tömegközlekedési eszközökön és zárt térben, illetve az előírt közterületeken viseljen maszkot,
  •  tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot,
  •  rendszeresen használjon kézfertőtlenítőt,
  •  tartsa be az este 8 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalmat,
  •  figyeljünk a nyugdíjasok idősávjára a kijelölt üzletekben, a Sashalmi Piacon nincs idősáv,
  •  és ha a betegség jeleit észleli önmagán, vagy a hozzátartozóin, haladéktalanul forduljon orvoshoz!

A házi orvosi praxisok november 28-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 375 fertőzöttről van tudomásunk.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint november 27-én tantermen kívüli, digitális munkarend 4 iskola 6 osztályában folyik. Rendkívüli szünet egyetlen iskolában sincs. A XVI. kerületben 11 iskolában 39 fő tanuló, valamint 8 iskolában 28 fő pedagógus, továbbá 4 iskolában 9 fő nem pedagógus munkakörben alkalmazott igazolt Covid-19 fertőzött.

Az önkormányzat által fenntartott óvodák közül november 27-i információk szerint a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Baross Gábor utcai telephelyén 1 csoportra rendeltek el rendkívüli szünetet november 29-ig. 4 óvodában 11 dolgozó, míg az Egyesített Bölcsődében 2 dolgozó igazolt Covid-19 fertőzött.

A számadatok már tartalmazzák az országos tesztelés eredményét.

A Kertváros Önkormányzata és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.