Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat november 6-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus-járvány negyedik hulláma szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a kerületünkben is emelkedő tendenciát mutat. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében november 1-jei hatállyal az 597-599/2021. (X. 28.) Korm. rendeletekkel a következő intézkedéseket hozta:

  • a közösségi közlekedési eszközökön és pályaudvarokon kötelező a maszkhasználat,
  • az önkormányzatok és a munkáltatók számára lehetővé tette, hogy a munkavállalók biztonsága érdekében előírják a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét a foglalkoztatottak számára,
  • az egészségügyi és szociális intézmények maguk dönthetnek a látogatási tilalom elrendeléséről.

A házi orvosi praxisok november 5-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 244 fertőzöttről van tudomásunk, melyből 33 gyermek.

Covid-19 fertőzött személyek száma a XVI. kerületben, a háziorvosi praxisok adatszolgáltatása alapján 2020 októberétől

Az önkormányzat november 2-tól a rászorulók számára a közösségi közlekedési eszközök igénybevételéhez biztosít 5 darab orvosi maszkot, melyet a bkkmaszk@bp16.hu e-mail címen igényelhetnek, nevük, lakcímük és telefonszámuk megadásával. A maszkokat lakóhelyükre szállítjuk.

November 10-től a XVI. kerületben a Hunyadvár utca 43/B cím alatti Tüdőgondozó épületében is van lehetőség regisztráció után, 3. oltás felvételére. Regisztrálni az eeszt.gov.hu oldalon lehet. Az oltóponton a következő vakcinák érhetők el: Pfizer, Moderna, Jansen és Synopharm.