Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat november 7-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

közlemény

A koronavírus-járvány második ütemének terjedése szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a Kerületünkben is felgyorsult. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a november 4. naptól ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki 478/2020. (XI.3.) számú rendeletével

A védekezés sikere, valamint a koruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen veszélyeztetett honfitársaink védelme érdekében a Kertváros Önkormányzata nyomatékosan kéri, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be:

  • a tömegközlekedési eszközökön és zárt térben viseljen maszkot,
  • tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot,
  • rendszeresen használjon kézfertőtlenítőt,
  • tartsa be az éjfél és hajnali 5 óra közötti kijárási korlátozást,
  • és ha a betegség jeleit észleli önmagán, vagy a hozzátartozóin, haladéktalanul forduljon orvoshoz!

A házi orvosi praxisok november 7-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 205 fertőzöttről van tudomásunk.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint november 5-én tantermen kívüli, digitális munkarend a fenntartásukban levő intézmények közül egyben sincs. A XVI. kerületben 3 iskolában 5 fő tanuló igazolt Covid-19 fertőzött és 2 iskolában 3 fő pedagógus igazolt Covid-19 fertőzött. Az önkormányzat által fenntartott óvodák egyikében sincs rendkívüli szünet. Az önkormányzat által fenntartott bölcsődékben és óvodák egyikében sincs elrendelve rendkívüli szünet 2 óvodában 2 dolgozó igazolt Covid-19 fertőzött.

A Kertváros Önkormányzata és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.

2020. november 7.                                                              

Kovács Péter

polgármester

Csatolmány Méret
koronavirus kozlemenyek 2020_11-07.pdf (251.27 KB) 251.27 KB