Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat október 2-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus-járvány második ütemének terjedése szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a Kerületünkben is felgyorsult.
A védekezés sikere, valamint a koruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen veszélyeztetett honfitársaink védelme érdekében a Kertváros Önkormányzata nyomatékosan kéri, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be:
- a tömegközlekedési eszközökön és zárt térben viseljen maszkot,
- lehetőleg tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot,
- rendszeresen használjon kézfertőtlenítőt,
- és ha a betegség jeleit észleli önmagán, vagy a hozzátartozóin, haladéktalanul forduljon orvoshoz!

Jelenleg kerületünkben 79* fertőzöttről van tudomásunk, 1 ember elhunyt, 36 pedig felgyógyult a betegségből. 8 kerületi lakos beteggel történt érintkezés, 7 pedig határátlépés miatt hatósági házi karanténban van, míg 1137 főnek tünetmentesen lejárt a karantén időszaka.
*A házi orvosi praxisok október 1-i részleges adatszolgáltatása alapján.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint a Corvin Mátyás Gimnáziumban szeptember 25-ével, míg a Lemhényi Dezső Általános Iskola szeptember 29-ével visszavonásra került a tantermen kívüli, digitális munkarend. A XVI. kerületben 4 iskolában 8 fő tanuló igazolt Covid-19 fertőzött és 3 iskolában 3 fő pedagógus igazolt Covid-19 fertőzött.

A Kertváros Önkormányzat és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére!

Kovács Péter 

polgármester 

Csatolmány Méret
koronavirus kozlemenyek 2020_10_02-KP.pdf (327.87 KB) 327.87 KB