Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat szeptember 25-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus-járvány második ütemének terjedése szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a Kerületünkben is felgyorsult.

A védekezés sikere, valamint a koruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen veszélyeztetett honfitársaink védelme érdekében a Kertváros Önkormányzata nyomatékosan kéri, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be:

  • a tömegközlekedési eszközökön és zárt térben viseljen maszkot,
  • lehetőleg tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot,
  • rendszeresen használjon kézfertőtlenítőt,
  • és ha a betegség jeleit észleli önmagán, vagy a hozzátartozóin, haladéktalanul forduljon orvoshoz!

Jelenleg Kerületünkben 85* fertőzöttről van tudomásunk, a járvány kezdete óta 1 ember elhunyt, 30 pedig felgyógyult a betegségből. 17 kerületi lakos beteggel történt érintkezés, 42 pedig határátlépés miatt hatósági házi karanténban van, míg 1045 főnek tünetmentesen lejárt a karantén időszaka.

*A házi orvosi praxisok szeptember 24-i részleges adatszolgáltatása alapján.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint a Corvin Mátyás Gimnázium, valamint a Lemhényi Dezső Általános Iskola egy-egy osztályában tantermen kívüli, digitális munkarendben folyik a nevelés-oktatás.

A Kertváros Önkormányzata és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.

2020. szeptember 25.                                                                     

 

Kovács Péter

polgármester