Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban szeptember 10-én meghozott intézkedéseiről

A Magyar Kormány által 2020.06.17-én kihirdetett, 283/2020. (VI.17.) számú a járványügyi készültséget bevezető rendeletével. összhangban Önkormányzatunk saját hatáskörében a koronavírus terjedését megelőzendő az alábbi intézkedéseket vezeti be és szolgáltatásokat nyújtja:

- A BKV járatokon közlekedők számára egyszer használatos maszkot biztosítunk, amennyiben szociális körülményei és egyéb lehetőségei miatt arról magának nem tud gondoskodni. Maszkigénylését a bkkmaszk@bp16.hu – n vagy a +36-80-200-938 üzenetrögzítős zöld számon jelezheti.

- A Sashalmi Piac látogatói számára kötelező a maszk helyes viselése (orrot és szájat egyarán eltakarva). Amennyiben szükséges, munkatársaink egyszer használatos maszkot biztosítanak

- A XVI. Kerületi Közterület-felügyelet kiemelten ellenőrzi a maszkviselést a Sashalmi Piacon. A kormányrendeleteket megszegőkkel szemben eljárást indítanak, ami a figyelmeztetéstől a szabálysértési feljelentésig (pénzbírság) terjedhet. A Közterület-felügyelőknek jogukban áll megtiltani és megakadályozni a belépést a piac területére.

- A Polgármesteri Hivatal épületében is mindenki számára kötelező a maszk viselése, ezért kérjük, hogy ügyintézéshez hozzon magával. A belépés után a kötelező a kézfertőtlenítés is.

- A XVI. Kerületi Önkormányzat egészségügyi ellátórendszerét a járvány kezdete óta eddig megszokott módon, előzetes telefonos bejelentkezés után vehetik igénybe.

- Az oktatási intézményekben bevezetett intézkedésekkel összhangban a XVI. kerületi óvodákban is elmaradnak a délutáni foglalkozások, külső helyszínre tervezett programok és az úszásoktatások is.

A fenti intézkedések visszavonásig, érvényesek.

Jelenleg kerületünkben 2 fertőzöttről van tudomásunk, 1 ember elhunyt, 27 pedig felgyógyult a betegségből. 38 kerületi lakos beteggel történt érintkezés, 70 pedig határátlépés miatt hatósági házi karanténban van, míg 756 főnek tünetmentesen lejárt a karantén időszaka.

Az eddigi intézkedéseket a kerület vezetése megelőző jelleggel hozta meg. A XVI. kerületi Önkormányzat és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.

Megkérek minden Kertvárosban élő polgárt, hogy kövesse az előírásokat és vigyázzon saját maga, szerettei és különösen az idősek egészségére!

2020. szeptember 10.

Kovács Péter

polgármester

Csatolmány Méret
koronavirus kozlemenyek 2020_09_10.pdf (155.84 KB) 155.84 KB