Ugrás a tartalomra

A XVI. Kerületi Önkormányzat újabb, ÁPRILIS 16-i intézkedései A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNNYAL kapcsolatban

A Magyar Kormány veszélyhelyzetet hirdetett ki a március 11-én 15 órától hatályba lépett 40/2020. (III.11.) számú rendeletével. Önkormányzatunk saját hatáskörében a koronavírus terjedését megelőzendő, az eddig elrendelt intézkedéseken túl a következő intézkedéseket vezeti be, valamint az alábbi ellátásokat biztosította:

 

  • Ahogyan eddig is, most is biztosítjuk az otthoni szociális ellátást a kórházakból hazatérő, gondozásra szoruló kerületieknek, amennyiben a család nem tudja vállalni az ellátást.
    • Az igényeket a 8-20 óra között hívható 06-20-940-76-52 telefonszámon vagy a 0-24 órában elérhető kabinet@bp16.hu email címen fogadjuk.
  • Április, május, június hónapokra elengedjük a kerületi sportegyesületek bérleti díját.
  • Utánpótlásként újabb 300 darab FFP2-es maszkot és fertőtlenítő spray-t osztunk ki a kerületi szakrendelő orvosainak, a háziorvosoknak és a Területi Szociális Szolgálat munkatársainak.

Jelenleg kerületünkben 5 fertőzött személy van, a korábbi 110 hatósági házi karanténban tartózkodó személyből 50-en már egészségesnek bizonyultak, ők ismét elhagyhatják otthonaikat. A koronavírus okozta megbetegedésben egy ember vesztette életét, illetve egy ember felgyógyult a betegségből.

Az eddig hozott intézkedéseket a kerület vezetése megelőző jelleggel hozta meg. A XVI. kerületi Önkormányzat és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben az Operatív Törzs iránymutatásainak megfelelően, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is. Megkérek minden Kertvárosban élő polgárt, hogy kövesse az előírásokat és vigyázzon saját maga, szerettei és különösen az idősek egészségére!

 

2020. április 16.                                                     

 

Kovács Péter

polgármester

Csatolmány Méret
koronavirus kozlemenyek 2020_04_16_na.pdf (379.48 KB) 379.48 KB