Ugrás a tartalomra

A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ÚJABB, ÁPRILIS 2-I INTÉZKEDÉSEI A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNNYAL KAPCSOLATBAN

A Magyar Kormány veszélyhelyzetet hirdetett ki a március 11-én 15 órától hatályba lépett 40/2020. (III.11.) számú rendeletével. Önkormányzatunk saját hatáskörében a koronavírus terjedését megelőzendő, az eddig elrendelt intézkedéseken túl a következő újabb intézkedéseket vezeti be:

Veszélyhelyzeti támogatás a munkájukat elvesztőknek:

  • Azok a XVI. kerületi lakóhellyel rendelkező alkalmazottak, akik a 2020. március 11-i veszélyhelyzet kihirdetése után a koronavírus-járvánnyal összefüggésben veszítették el állásukat,  veszélyhelyzeti rendkívüli települési támogatásban részesülhetnek.
  • A helyi szociális rendelt módosítása után azok kérelmezhetik a támogatást, akinek a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 250%-át (71.250 Ft); egyedülálló és kiskorú gyermekét egyedül nevelő, valamint egyszemélyes háztartásban élő álláskereső esetén pedig annak 300%-át (85.500 Ft).
  • A támogatás maximális összege a nyugdíjminimum 200%-a (57.000 Ft).
  • A támogatásról felvilágosítást kérni, illetve az igényléseket leadni az Önkormányzat Szociális Irodáján lehet (telefon: 06 1 4011-432, e-mail: szocialisiroda@bp16.hu). (A támogatás a csatolt dokumentum kitöltésével igényelhető.)

Bérletidíj kedvezmény vállalkozásoknak:

  • Azok a vállalkozások és vállalkozók, akik az önkormányzattól bérelnek nem lakás célú helyiséget és a kormányrendelet szerint zárva kell tartaniuk, 100%-os bérletidíj kedvezményt kapnak április, május és június hónapra.
  • A veszélyhelyzet miatt korlátozott nyitvatartási idővel működő vállalkozások 50%-os bérletidíj kedvezményt kapnak ugyanerre az időtartamra. 

A fenti intézkedések visszavonásig, illetve a jelzett időpontig érvényesek.

Jelenleg kerületünkben 1 fertőzött személyről van tudomásunk, 31 kerületi lakos pedig hatósági házi karanténba került.

Az eddigi intézkedéseket a kerület vezetése megelőző jelleggel hozta meg. A XVI. kerületi Önkormányzat és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben az Operatív Törzs iránymutatásainak megfelelően, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.

Megkérek minden Kertvárosban élő polgárt, hogy kövesse az előírásokat és vigyázzon saját maga, szerettei és különösen az idősek egészségére!

2020. április 2.

Kovács Péter

polgármester

Csatolmány Méret
rendkivuli.TT veszelyhelyzet.doc (210 KB) 210 KB
gyerektartas nyilatkozat.doc (101 KB) 101 KB