Ugrás a tartalomra

A XVI. Kerületi Önkormányzat újabb, március 26-I intézkedései a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A Magyar Kormány veszélyhelyzetet hirdetett ki a március 11-én 15 órától hatályba lépett 40/2020. (III.11.) számú rendeletével. Önkormányzatunk saját hatáskörében a koronavírus terjedését megelőzendő, az eddig elrendelt intézkedéseken túl a következő újabb intézkedéseket vezeti be:

Vállalkozások:

  • Azok a vállalkozások és vállalkozók, akik az önkormányzattól bérelnek nem lakás célú helyiséget és a 46/2020. (III.16.) kormányrendelet szerint 15 óra után zárva kell tartaniuk, 50%-os bérletidíj kedvezményt kapnak április, május és június hónapra. Az intézkedés kiterjed azokra a vállalkozásokra is, ahol csak 70 év fölötti munkavállalójuk van és ezért zárva tartanak.
  • A Sashalmi Piac elárusítói már csak maszkban végezhetik a munkájukat.
  • Kérünk minden kerületi eladót és egyéb, a lakossággal munkavégzés közben találkozó kereskedelmi dolgozót és szolgáltatót, hogy ha teheti, maszkban végezze az árusítást.

Önkéntesek:

11784009-15516006-10740006

A fenti intézkedések visszavonásig, illetve a jelzett időpontig érvényesek.

Jelenleg kerületünkben fertőzött személyről nincs tudomásunk, 8 kerületi személy került hatósági házi karanténba.

Az eddig hozott intézkedéseket a kerület vezetése megelőző jelleggel hozta meg. A XVI. kerületi Önkormányzat és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben az Operatív Törzs iránymutatásainak megfelelően, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is. Megkérek minden Kertvárosban élő polgárt, hogy kövesse az előírásokat és vigyázzon saját maga, szerettei és különösen az idősek egészségére!

2020. március 26.

Kovács Péter

polgármester