Ugrás a tartalomra

Átmeneti intézkedések a kerületi orvosi rendelőkben!

Átmeneti intézkedések a kerületi orvosi ellátásban: 

 

Rendszeresen frissülő információkért kattintson ide http://www.szakrendelo16.hu/atmeneti-intezkedesek/

 

A Magyar Kormány a koronavírus járvány megelőzése érdekében az alábbi rendelkezéseket hozta

  • Az EMMI 2020. 03.15-én kelt utasítása alapján a koronavírus fertőzés terjedésének megelőzése érdekében 03. 16-tól visszavonásig tervezett egészségügyi ellátás csak akkor történhet, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor.
  • Kérjük a lakosokat, hogy személyesen kizárólag sürgős szükség esetében keressék fel a szakrendelőt vagy háziorvosukat. Amennyiben állapotuk nem igényel közvetlen orvos beteg találkozást, úgy kérjük, hogy telefonon keresztül konzultáljanak háziorvosukkal/szakorvosukkal. A szakrendelések mobil telefonos elérhetőségét megtalálják a http://www.szakrendelo16.hu/ honlapon, valamint folyamatos tájékoztatást nyújt  a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata. Rendszeresen szedett gyógyszereiket orvosuk e-recept formájában fel tudja írni, melyet a gyógyszertárban a TAJ szám bemondásával tudnak kiváltani.
  • A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás szerint a gyógyszer kiadható annak, aki megmondja a beteg TAJ számát és saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolja. Tehát bárki kiválthatja családtagja, hozzátartozója, ismerőse gyógyszereit
  • Az időközben lejárt szakorvosi javaslatok a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint az azt követő 90 napig érvényben maradnak.
  • A 45/2020 (III.04.) kormányrendelet alapján a kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatokat nem végeznek (tüdőszűrés, méhnyakrák szűrés, vastagbél szűrés, emlő szűrés).
  • A fogorvosi ellátás keretében csak sürgősségi ellátást nyújtanak.
  • A veszélyhelyzet időtartama alatt felfüggesztik a nem sürgős műtéteket, az endoszkópos vizsgálatokat és a menedzser szűréseket.
  • Amennyiben koronavírus fertőzésre jellemző tüneteket (38 C-fok feletti láz, köhögés, nehézlégzés) észlel magán úgy azonnali hatállyal konzultáljon telefonon keresztül háziorvosával!