Ugrás a tartalomra

Kötelező a szájmaszk viselése a Csömörön!

Kötelező a szájmaszk viselése a csömöri boltokban, szolgáltatóknál és tömegközlekedési eszközökön.

Április 25-étől Csömör közigazgatási területén működő, a nyilvánosság előtt nyitva álló üzletekben, szolgáltatói helyeken és tömegközlekedési eszközökön a szájmaszk vagy azt helyettesítő, az orrot és a szájat takaró textilanyagok (sál, kendő stb.) használata kötelező. Ezt a 8/2020.(IV.24.) és a 9/2020.(IV.24.) számú polgármesteri rendeletek szabályozzák.
A rendelet a csömöri polgárok alapellátását biztosító kereskedelmi egységekben, szolgáltatóknál dolgozók egészségét kívánja védeni, de a boltokba, illetve a szolgáltatókhoz betérő vásárlók védelmét is ugyanúgy szolgálja.
Az előírás a szolgáltatókra (eladók, buszsofőr stb.), a szolgáltatást igénybe vevőkre (vásárló, utas stb.) egyaránt vonatkozik.
A szájmaszk kötelező használatán kívül ajánljuk a kezet védő gumikesztyű rendszeres használatát is vásárláskor, a szolgáltatás igénybevételekor.
A csömöri önkormányzat mindenkitől együttműködést kér a rendelet betartása során a közös járvány-megelőzési cél érdekében. A rendelet be nem tartását a Közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló, 9/2020.(IV.24.) rendelettel módosított 10/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelet alapján szankcionáljuk.


Fábri István polgármester