Ugrás a tartalomra

Felhívás díszpolgári cím kitüntetésre

Felhívás

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat a kerület gyarapodását, továbbfejlődését, értékeinek megőrzését és annak tiszteletben tartását csak az együtt munkálkodó polgárokkal tudja és kívánja megvalósítani.

Az Önkormányzat nagyra becsüli a kerület fejlődésének elősegítésében, szellemi gyarapításában kifejtett kiemelkedő tevékenységet.

Felkérem a kerületi polgárokat, civil szervezeteket és intézményeket, hogy tegyenek javaslatot – a jelölt életútjának leírásával és rövid indokolással ellátva – a 2024. március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adományozandó kitüntetésre, címre.

Budapest Főváros XVI. kerület Díszpolgára cím a kerület fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenység, avagy példamutató életmű elismerésére adományozható.

Díszpolgári cím adható protokolláris okból, elsősorban hasonló jellegű kitüntetés viszonzására, nem a XVI. kerületben szerzett érdemekért, illetve posztumusz, amennyiben a fent felsorolt érdemekért a kitüntetésre jelölt személyt életében nem lehetett megjutalmazni.

Az indítványok beadására a felhívással közzétett űrlapon, az elektronikus ügyintézési felületen vagy papír alapon van lehetőség, az előterjesztéseket 2024. január 18-ig a Polgármesteri Hivatal Humán Irodájára (1163 Budapest, Havashalom u. 43.), a Polgármesternek címezve szükséges eljuttatni.

Az űrlap letölthető a https://www.bp16.hu/hirek/palyazati-felhivasok fül alatt, valamint személyesen a Polgármesteri Hivatalból kérhető.

A felhívással kapcsolatban további információ kérhető a +36-1/401-1510-es telefonszámon, a pordan.monika@bp16.hu e-mail- címen vagy személyesen a Humán Irodán, a 226. sz. szobában.

A borítékon kérem feltüntetni a „Budapest Főváros XVI. kerület Díszpolgára” szöveget.

 

 

                                                                                                                              Kovács Péter

                                                                                                                              polgármester

 

Csatolmány Méret
Diszpolgar felhivas_2024.pdf (58.28 KB) 58.28 KB
DiszpolgarAdatlap_vegleges.docx (93.83 KB) 93.83 KB
DiszpolgarAdatlap_vegleges.pdf (551.22 KB) 551.22 KB