Ugrás a tartalomra

Budapest XVI. kerületi Batthyány Ilona Általános Iskola

Az intézményvezetője: Dunavölgyi Illés Sándorné

Beiskolázással foglalkozó vezető: Bojtos Rita intézményvezető helyettes

                           

Pedagógiai-nevelési alapelvek: Alapelveink: nyitottság, tolerancia, kreativitás, igényes, gondolkodó, egészséges nemzedék oktatása, tehetséggondozás, hátránykompenzáció. Feladat az alkalmazható tudás elsajátíttatása, mellyel tanulóink a középiskolában, majd a felnőtt korban megállják helyüket. Mindezt a szülőkkel együtt kívánjuk elérni.

Képzési programok: Másodszor nyertük el a Kiváló Tehetségpont minősítést. A helyi tantervnek megfelelően már az első évfolyamtól tanulnak angol vagy német idegen nyelvet tanulóink. A 7. évfolyamtól második idegen nyelvként orosz vagy francia nyelvvel és nyelvi kultúrával ismerkedhetnek meg a gyermekek. Csoportbontás segíti az idegen nyelv, a technika és az informatika elsajátítását minden évfolyamon. Tehetségfejlesztést végzünk 6. évfolyamtól csoportbontásban humán, reál, komplex művészeti és idegen nyelvi területeken. Iskolánkban első osztálytól 8. év végéig a gyermekek a Szegedi Iskolai Longitudinális Program szerint fejlesztésben vesznek részt.

Napközi, tanulószoba: Intézményünkben minden évfolyamon tanulhatnak egész napos oktatási formában a diákok, de lehetőség van napközis foglalkozás igénybevételére is.

Sportolási lehetőségek: Kiemelkedő programunk alsó tagozaton a kölyökatlétika. A mindennapos testnevelés mellett lehetőséget biztosítunk több sportág megismerésére: lovaglás, úszás, asztalitenisz, kosárlabda, labdarúgás, sakk, taekwondo, vívás, tánc. Minden eszközzel támogatjuk élsportolóinkat.

Szakkörök: Iskolánkban legnépszerűbbek az agyagozó, makettező, rajz, kézműves, tánc, népi tánc, a muzsika világa, színjátszó és idegen nyelvi szakkörök.

Hagyományaink: Évek óta nagy népszerűségnek örvendenek, a hagyományokhoz igazodó projektnapok, a helyes életvitellel foglalkozó projekthét, Tehetségnap, Családi nap, Nemzetközi Sportnap (Komarno, Blansko), az erdei iskola, sí tábor és nyári alkotótáboraink. Hagyományos külföldi programjaink: advent Bécsben,egy hét angol nyelvterületen.

Logopédus,pszichológus, fejlesztő pedagógus segíti tanulóink előrehaladását/fejlődését.

Tárgyi feltételek: Két számítógépes tanterem – közülük az egyik nyelvi terem is egyben – áll az informatikai oktatás rendelkezésére. Mintegy 15.000 kötetes könyvtárunk közel 100 m2-en várja az érdeklődőket és tanulni vágyókat, ahol délutánonként ingyenes internet hozzáférést biztosítunk tanulóinknak. A tárgyi feltételek lehetőséget adnak iskolaújság és saját blog működtetésére.

Térkép

Budapest XVI. kerületi Batthyány Ilona Általános Iskola