Ugrás a tartalomra

Cinkotai Huncutka Óvoda

Székhely:

1164 Budapest, Ostoros utca 6-8.

Telephely:

1164 Budapest, Jövendő utca 2/b.

Óvodavezető: Váradi Mariann

Óvodánkról röviden:

Cinkotán családi házas övezetben található óvodánk mindkét épülete. Tágas óvodaudvaron nyílik lehetőség gyermekeink mozgásfejlesztésére és a környezeti kultúra megalapozására, ami intézményünk kiemelt feladata. Elkötelezett, nagy szakmai gyakorlattal rendelkező, munkájukra igényes óvodapedagógusok és szakképzett dajkák fogadják a gyermekeket épületenként 4 - 4 csoportban.

Pedagógiai Programunk célja, feladatai: Célunk, a 3-7 éves gyermekek sokoldalú fejlesztése, a boldog, derűs óvodáskor biztosítása. Tevékenység-központúan neveljük óvodásainkat, miáltal képessé válnak az iskolai tanulásra. Fokozottan figyelünk egyéni sajátosságaikra, differenciált fejlesztésükre.

Óvodánk nevelési programjában kiemelt helyet foglal el a környezeti nevelés és a néphagyományőrzés. Ez magában foglalja a környezet tényleges védelmét; életmód, gondolkodásmód, viselkedésmód fejlesztését. Megtanítjuk a gyermekeket, hogy rácsodálkozzanak a környezetükben, a természetben található jóra, szépre; közvetlen tapasztalatokat szerezzenek alapvető ökológiai ismeretekben. Mindez beépül mindennapjainkba, hiszen óvodáink természeti környezete erre lehetőséget ad. Általános és természetes a kertekben, az óvodák udvarán végzett közös munka, akár a tavaszi veteményezés, őszi lombtakarítás, komposztálás egész évben. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumtól ezért a munkáért 2012-ben második alkalommal elnyertük a „Zöld óvoda” címet.

Különös figyelmet szentelünk a hagyományok felelevenítésére, a feledésbe merült népi játékok és néptánc életre keltésére. A dalok, a mondókák, a népszokások segítségével az ünnepeket különlegessé tesszük. A foglalkozásokat családias, érzelmi biztonságra épülő óvodai élet megszervezésével biztosítjuk. 

Nagy hangsúlyt fektetünk az inkluzív nevelésre, a „másság” elfogadására, ennek érdekében részt vettünk a TÁMOP 3.4.1.B-11/1. migráns gyermekek beilleszkedését célzó pályázaton „Színes Világ” projektünkkel. A megnyert támogatás segítségével folytatjuk a szakköri foglalkozásokat: Csutkababák, Tücsöktánc szakkörökben.

A szülők szakmailag megalapozott tájékoztatása érdekében 2010/2011-es nevelési évtől kezdődően évi két alkalommal Szülői Fórum megtartását kezdeményezzük, melyen az aktuális, szülőket érintő pedagógiai kérdések megvitatására készülünk fel, hívunk előadókat.

A szülők igényeit felmérve, az óvoda, nevelési időn kívül helyet biztosít sportolásra, nyelvtanulásra önköltséges formában. Lehetőség van arra, hogy szülői igény szerint a gyerekek részt vehessenek az óvodában szervezett hitoktatásban.

Rövid ismertetőnk reméljük felkeltette figyelmét. Az alaposabb megismerés érdekében kérjük nyitvatartási időben személyesen is keresse fel intézményünket!

Csatolmány Méret
Cinkotai_Huncutka_Ovoda.docx (24.01 KB) 24.01 KB

Térkép

Cinkotai Huncutka Óvoda

Ostoros utca 6-8.
1164 Budapest