Ugrás a tartalomra

Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda

Székhely:

1165 Budapest, Baross Gábor utca 32-36.

Telephelyek:

1165 Budapest, Farkashalom utca 42-44.

1165 Budapest, Csinszka utca 27.

Óvodavezető: Schrott Ildikó

Óvodánkról röviden:

Az Óvoda Budapest kertvárosi részében, könnyen megközelíthető helyen, Mátyásföldön helyezkedik el. Intézményünk 3 korszerű épületében összesen 23 csoport működik. Az épületeket árnyas kert, teraszok, mozgásfejlesztést segítő fából készült játékeszközök egészítik ki.

Pedagógiai programunk:

Mindhárom épületnek vannak összehangolt pedagógiai normát közvetítő kialakult értékei. Nevelési célunk a ránk bízott gyermekek harmonikus személyiségfejlesztése, mely a játékon és a mozgáson alapul. Munkánk során támaszkodunk azokra a fejlődés-lélektani kutatásokra, melyek alátámasztják, hogy az öröklött adottságoknak és a környezeti feltételeknek egyaránt fontos szerepe van az egyén fejlődésében. Messzemenően szem előtt tartjuk a gyermekek életkori sajátosságait annak érdekében, hogy a legoptimálisabban fejlődjenek azok a testi-lelki funkciók, melyek a sikeres iskolai beilleszkedéshez szükséges képességek kialakulását biztosítják. Fokozottan figyelünk gyermekeink egyéni fejlettségére, aktivitására, és biztosítjuk számukra az önálló tevékenykedés lehetőségét, mely környezetük sokoldalú megismerését segíti elő.

Szakmai munkánkat és a gyerekek fejlesztését logopédus, pszichológus és utazó gyógypedagógus segíti.

A Székhely Óvodában B. Méhes Vera - Montessori szellemű elméleti és gyakorlati tapasztalataira építünk. „Segíts nekem, hogy magam csinálhassam!” (Mária Montessori).

A Pitpitér 1. Telephely közelében található Naplás tó, Szilas patak, természetvédelmi terület, kis erdő, szelektív hulladékgyűjtő elősegíti a környezeti nevelés feladatainak kiemeltebb megvalósítását.

A Pipitér 2. Telephelyen tudatosan neveljük gyermekeinket a környezeti kultúrára, a népi hagyományok megőrzésére, tiszteletben tartására, rugalmasan alkalmazkodva a társadalom változó elvárásaihoz.

 

Szakmai munkánkat nagymértékben segíti a jól felszerelt, folyamatosan megújuló könyvtárunk, mely nemcsak a pedagógusoknak, gyerekeknek, hanem az érdeklődő szülőknek is a rendelkezésére áll az óvoda székhelyén. A könyvtárban megtalálhatók a szakirodalom legfrissebb könyvei, a gyermekek számára mesekönyvek, kazetták, stb.

 

Nevelőmunkánk elengedhetetlen része a szülőkkel való kapcsolattartás, mely a hagyományos formákon túl kiegészül közös programok szervezésével (ünnepváró készülődés, munkadélutánok, évzáró ünnepség, Állatok világnapja, sportnap, óvodaváró családi nap stb.)

 

Az óvodákban a fent bemutatott alapellátáson kívül a szülők igényeinek kezdeményezésére a nevelési időn túl önköltséges programokhoz, sportolási lehetőségekhez biztosítjuk a helyet. Ezek a szolgáltatások megegyeznek nevelési elveinkkel, segítik pedagógiai munkánkat és a szülők aktuális igényeit kielégítik.

 

Az érdeklődő szülőket szívesen látjuk az alábbi nyílt napjainkon, hogy betekintést nyerjenek óvodánk életébe, meggyőződjenek arról, hogy a pedagógiai program megvalósításának legbiztosabb erőforrása nevelőtestületünk szakmai felkészültsége, az óvónői pálya elhivatott képviselete, és korszerű pedagógiai szemléletmódja.

Fenntartó
Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat
Intézmény típusa
Cím

Budapest
Baross Gábor utca 32-36.
1165
Magyarország

Telefon
+36 1 403–0404
Fax
+36 1 407-2205
Közzétéve
2016. 07. 12. - 15:47
Utoljára szerkesztve
2020. 03. 18. - 14:13

Térkép