Ugrás a tartalomra

Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda

Székhely:

1165 Budapest, Baross Gábor utca 32-36.

Telephelyek:

1165 Budapest, Farkashalom utca 42-44.

1165 Budapest, Csinszka utca 27.

Óvodavezető: Schrott Ildikó

Óvodánkról röviden:

Az Óvoda Budapest kertvárosi részében, könnyen megközelíthető helyen, Mátyásföldön helyezkedik el. Intézményünk 3 korszerű épületében összesen 23 csoport működik. Az épületeket árnyas kert, teraszok, mozgásfejlesztést segítő fából készült játékeszközök egészítik ki.

Pedagógiai programunk:

Mindhárom épületnek vannak összehangolt pedagógiai normát közvetítő kialakult értékei. Nevelési célunk a ránk bízott gyermekek harmonikus személyiségfejlesztése, mely a játékon és a mozgáson alapul. Munkánk során támaszkodunk azokra a fejlődés-lélektani kutatásokra, melyek alátámasztják, hogy az öröklött adottságoknak és a környezeti feltételeknek egyaránt fontos szerepe van az egyén fejlődésében. Messzemenően szem előtt tartjuk a gyermekek életkori sajátosságait annak érdekében, hogy a legoptimálisabban fejlődjenek azok a testi-lelki funkciók, melyek a sikeres iskolai beilleszkedéshez szükséges képességek kialakulását biztosítják. Fokozottan figyelünk gyermekeink egyéni fejlettségére, aktivitására, és biztosítjuk számukra az önálló tevékenykedés lehetőségét, mely környezetük sokoldalú megismerését segíti elő.

Szakmai munkánkat és a gyerekek fejlesztését logopédus, pszichológus és utazó gyógypedagógus segíti.

A Székhely Óvodában B. Méhes Vera - Montessori szellemű elméleti és gyakorlati tapasztalataira építünk. „Segíts nekem, hogy magam csinálhassam!” (Mária Montessori).

A Pitpitér 1. Telephely közelében található Naplás tó, Szilas patak, természetvédelmi terület, kis erdő, szelektív hulladékgyűjtő elősegíti a környezeti nevelés feladatainak kiemeltebb megvalósítását.

A Pipitér 2. Telephelyen tudatosan neveljük gyermekeinket a környezeti kultúrára, a népi hagyományok megőrzésére, tiszteletben tartására, rugalmasan alkalmazkodva a társadalom változó elvárásaihoz.

 

Szakmai munkánkat nagymértékben segíti a jól felszerelt, folyamatosan megújuló könyvtárunk, mely nemcsak a pedagógusoknak, gyerekeknek, hanem az érdeklődő szülőknek is a rendelkezésére áll az óvoda székhelyén. A könyvtárban megtalálhatók a szakirodalom legfrissebb könyvei, a gyermekek számára mesekönyvek, kazetták, stb.

 

Nevelőmunkánk elengedhetetlen része a szülőkkel való kapcsolattartás, mely a hagyományos formákon túl kiegészül közös programok szervezésével (ünnepváró készülődés, munkadélutánok, évzáró ünnepség, Állatok világnapja, sportnap, óvodaváró családi nap stb.)

 

Az óvodákban a fent bemutatott alapellátáson kívül a szülők igényeinek kezdeményezésére a nevelési időn túl önköltséges programokhoz, sportolási lehetőségekhez biztosítjuk a helyet. Ezek a szolgáltatások megegyeznek nevelési elveinkkel, segítik pedagógiai munkánkat és a szülők aktuális igényeit kielégítik.

 

Az érdeklődő szülőket szívesen látjuk az alábbi nyílt napjainkon, hogy betekintést nyerjenek óvodánk életébe, meggyőződjenek arról, hogy a pedagógiai program megvalósításának legbiztosabb erőforrása nevelőtestületünk szakmai felkészültsége, az óvónői pálya elhivatott képviselete, és korszerű pedagógiai szemléletmódja.

Csatolmány Méret
Ertekeles_Matyasfoldi_Fecskefeszek_Ovoda.pdf (254.7 KB) 254.7 KB
Fenntartó
Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat
Intézmény típusa
Cím

Budapest
Baross Gábor utca 32-36.
1165
Magyarország

Telefon
+36 1 403–0404
Fax
+36 1 407-2205
Közzétéve
2016. 07. 12. - 15:47
Utoljára szerkesztve
2021. 03. 22. - 11:10

Térkép

Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda

Baross Gábor utca 32-36.
1165 Budapest