Ugrás a tartalomra

Rákosmenti Mezei Őrszolgálat

Az intézményegység vezetője:

Oláh Csaba intézményvezető

A főváros és elővárosi gyűrű alkotta budapesti agglomeráció az ország legversenyképesebb területe, legfontosabb kapcsolódási pontja, amely egyedülállóan alkalmas arra, hogy rajta keresztül hazánk egésze bekapcsolódjon az európai, ill. a globális gazdasági, társadalmi, kulturális vérkeringésbe. 

A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat működési kerületeinek nagy részén kiterjedt zöld területek találhatóak, amelyekből két természetvédelmi területté van nyilvánítva.

A mezőőri tevékenység illetékessége öt önkormányzat által meghatározott működési területére terjed ki:

XVI. kerületben 1.122 ha
XVII. kerületben 3.115 ha
X. kerületben 304 ha
XV. kerületben 810 ha
XVIII. kerületben 1.450 ha

Mindannyiunk érdeke, hogy egy olyan élhető városrészt teremtsünk meg, mely a minőségi életet lehetővé tevő egészséges lakókörnyezet kialakításán, a pihenés és felüdülés tereinek bővítésén és minőségi fejlesztésén alapul. Mindez az elkerülhetetlen környezetszennyezés csökkentését igényli. Szükséges feladat a két kerületen belüli zöldterületek védelme és lehetőség szerinti növelése; gazdasági-, munkaerő-piaci szempontból egyre nagyobb földterületek bevonása művelés alá. Ezekhez a célkitűzésekhez lényegesen csökkenteni kell a terménylopásokat és az illegális hulladéklerakásokat. 

Ahhoz, hogy hosszú távú céljaink eredményesek legyenek, szükséges a gyermekeket is bevonni terveink megvalósításában úgy, hogy megismertetjük velük még meglévő élő környezetüket, s megtanítjuk velük, hogyan tudják átvenni és továbbvinni azokat az elképzeléseket, amelyekkel biztosítjuk környezetünk védelmét.

 

 

Fenntartó
Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat
Intézmény típusa
Cím

Budapest
Sarjú út 5.
1165
Magyarország

Telefon
Ügyelet: +36-20-331-8001
Fax
400-0809
Közzétéve
2016. 07. 20. - 11:21
Utoljára szerkesztve
2021. 07. 01. - 16:31

Térkép

Rákosmenti Mezei Őrszolgálat

Sarjú út 5.
1165 Budapest