Ugrás a tartalomra

Számlálóbiztosok jelentkezését várják

 

Felhívás

 

A Központi Statisztikai Hivatal (továbbiakban: KSH) 2022. október és november hónapban népszámlálást tart a népesség és a lakásállomány jellemzőiről.

A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatgyűjtést végző számlálóbiztosok.

Ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához kérem a kerületi polgárok segítségét.

Jelentkezzen számlálóbiztosnak!

A számlálóbiztos feladata:

  • 2022. október 17. és 2022. november 20. között a körzetéhez tartozó címek felkeresése,
  • az interjúk és az adatfelvétel lebonyolítása,
  • a kérdőívek KSH által előírt módon való kitöltése, a KSH által biztosított elektronikai eszközzel (tablet)
  • a címjegyzék vezetése,
  • folyamatos kapcsolattartás a munkáját irányító és segítő felülvizsgálóval.

Számlálóbiztos csak nagykorú, cselekvőképes személy lehet. Olyan személyek jelentkezését várjuk, akik magabiztos számítógépes ismerettel rendelkeznek. A munkánál előnyt jelent a fizikai erőnlét, a terhelhetőség, a jó fellépés és beszédkészség, a rugalmas időbeosztás, precizitás, lelkiismeretesség és titoktartás, valamint az elektronikus és telefonos elérhetőség az adatfelvétel időszakában. A jelentkezéshez a Budapest XVI. kerületi lakcím nem feltétel, de a jó helyismeret szükséges. Szeretettel várjuk a magyar mellett az angol, a kínai, vagy vietnámi nyelvet beszélő polgárok jelentkezését is.

A legalább középfokú végzettség előnyt jelent.

A számlálóbiztosok otthoni felkészülés keretében sajátítják el a szükséges alapismereteket és a tudásukról elektronikus vizsga keretében számot kell adniuk. Kizárólag sikeres vizsgát tett jelentkezőkkel köthető szerződés a számlálóbiztosi feladatok ellátására. A szükséges tananyag elektronikus úton 2022. szeptemberétől érhető majd el.

A tényleges munkavégzés a KSH által biztosított tablet használatával történik, viszont a számlálóbiztosi munkára jelentkezőknek a felkészüléshez saját eszköz (PC, laptop, tablet stb.) és internet elérhetőség szükséges, a folyamatos kapcsolattartáshoz pedig mobiltelefon és e-mail cím megléte elengedhetetlen.

A 362/2020. (VII.23.) Korm. rendelet 3. melléklete szerint a számlálóbiztosok munkadíja a kapcsolatfelvétel, címellenőrzés és aktualizálás esetében címenként 350,- Ft, az összeírás körébe tartozó címek darabja 380,- Ft, emellett az egyes címeken összeírt személyek díja 730,- Ft/fő, továbbá a felkészülési  és kapcsolattartási díj 25.000,- Ft. Egy számlálóbiztosnak várhatóan 100-140 címen kell kérdőívet kitöltenie.

A számlálóbiztosi munkára jelentkezni lehet:

A Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Jegyzői Titkárságán (1163 Budapest, Havashalom u. 43. I. em. 105.) leadott, vagy a nepszamlalas@bp16.hu e-mail címre beküldött jelentkezési lappal.

A jelentkezés folyamatos, végső határidő: 2022. augusztus 31.

A népszámlálással kapcsolatban telefonon érdeklődni lehet: +36 1 401-1555 telefonszámon, vagy a nepszamlalas@bp16.hu e-mail címen.

Budapest, 2022. június

 

Dr. Csomor Ervin jegyző

helyi népszámlálási felelős

 

Csatolmány Méret
Adatkezelesi tajekoztato.docx (21.16 KB) 21.16 KB
Jelentkezesi_lap szamlalobiztosnak.docx (14.93 KB) 14.93 KB