Sashalmi Manoda Óvoda

Székhely:

1163 Budapest, Könyvtár utca 26.

Telephely:

1163 Budapest, Mátészalka utca 18.

Óvodavezető: Benisné Hepp Zsuzsanna

Pedagógiai programunk:

A Pedagógiai Program végrehajtása során kiemelten kezeljük a mozgásfejlesztést, a környezet tevékeny megismerését, a családokkal való szoros együttműködés formálását. Olyan gyerekeket szeretnénk nevelni, akik egyéni adottságaiknak megfelelő módon fejlődnek, s óvodai életük végére képessé válnak egymás segítésére, az együttműködésre, toleranciára, a másság elfogadására, az önálló véleményalkotásra, felelősségvállalásra. Törekszünk az integrált nevelés, inkluzív nevelőkörnyezet megvalósítására.

Fontosnak tartjuk, hogy a természeti és tárgyi környezettel harmonikus kapcsolatban élő, a mozgást szerető és fontosnak tartó, szeretetet adni és kapni tudó, a felnőtteket tisztelő, az őket körülvevő világban magabiztosan tájékozódó és magukat praktikusan elhelyezni tudó gyermekekké váljanak!

Törekszünk a családias, szeretetteljes légkör megteremtésére és fenntartására.

A kerület kertvárosi részében, nagy forgalmú utaktól távol elhelyezkedő óvodaudvarainkon a lehető legtöbb időt töltik el a ránk bízott gyermekek, ahol karbantartott, minősített és új eszközök is állnak rendelkezésükre. A csoportszobák világosak, tágasak, jól felszereltek.

Pedagógiai munkánkat logopédus, gyógypedagógus, meghatározott időpontokban pszichológus is segíti.

A Mátészalka utcai épületünkben a mozgásfejlesztés szolgálatában tornaszoba működik.

Fontosnak tartjuk a környezettudatos szemlélet alakítását, a környezet védelmére nevelést.

A csoportok szervezésénél elsősorban a gyermekek életkorát vesszük figyelembe, de mindkét épületünkben működik vegyes csoport is.

Heti egy alkalommal térítésmentesen hittan szerveződik szülői igény alapján.

A legidősebbeknek szülői igény alapján megszervezzük a Szentmihályi uszodában a vízhez-szoktatást.

Az intézmény hagyományai: Az állatok világnapját a legkisebbek kivételével a Budapesti Állatkertben is köszöntjük. Húsvétkor már mindannyian együtt kirándulunk, keressük a tavaszt. Magunk szervezte Mihály napi vásárral, ünnepi előadásokkal segítjük a gyermekek érzelmi, értelmi, közösségi fejlődését. Együtt készülünk a karácsonyra, a „madarak karácsonyfája” mellett kívánunk egymásnak boldog ünnepet. A Föld születésnapját a kertben közös, óvodásaink családjainak rendezett Nyílt Napon köszöntjük. Szülői kívánságra nagy sikerrel rendeztük meg a 2015-2016. nevelési évben az „APÁK NAPJÁT”, ezt óvodai hagyományként szeretnénk a jövőben is megtenni.

Az iskolába készülőket közös udvari rendezvényen búcsúztatjuk el.

Csatolt fájlokMéretKözzétéve
PDF ikon ertekeles_2017-2018._nevelesi_ev_-_sashalmi_manoda_ovoda.pdf244.47 KB2019.01.24.

Térkép